Nigella’s pavlova met passievrucht
Kitsch of niet, een smakelijker en makkelijker te bereiden nagerecht waarmee je zoveel bewondering oogst is er niet.

Kitsch of niet, een smakelijker en makkelijker te bereiden nagerecht waarmee je zoveel bewondering oogst is er niet.
In haar kookboek Hoe te eten neemt Nigella Lawson liefdevol het recept voor pavlova op, als afsluiting van een dinertje met enigszins kitcherige gerechten, onder het kopje ‘Camp dinner, een beetje maar.’
eiwitten
kristalsuiker
maizena
wittewijnazijn
vanille-extract naar smaak
slagroom
passievruchten, alleen de pulp
- Verwarm de oven tot 180 °C.
- Klop de eiwitten op kamertemperatuur stijf met een snufje zout en klop daar in drie gelijke delen de kristalsuiker door tot je een glanzende, stijve massa hebt. Spatel daar luchtig de maïzena, wittewijnazijn en een paar druppels vanille-extract door.
- Schep het mengsel op een hoop op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven. Temper de temperatuur onmiddellijk tot 150 °C en bak de meringue in 75 min. Laat afkoelen.
- Smeer de afgekoelde en omgekeerde meringue in met de geklopte slagroom en de passievruchtenpulp en serveer.
Lawson waarschuwt je niet te laten verleiden tot het gebruik van ander fruit, maar wij vinden pavlova ook meer dan prima te doen met rabarbermoes of rood fruit zoals bramen, frambozen en rode bessen.
Koop het kookboek Hoe te eten van Nigella Lawson hier.