Klassieker: Franse Crêpes

Flinterdun zijn ze, deze Franse flensjes. En daarom te lekker om er maar één te nemen. Met dit recept maak je zes klassieke crêpes, die niet kunnen mislukken.

franse-crepes
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Ingrediënten
2

Middelgrote eieren

250 mL

melk

30 g

gesmolten boter

100 g

bloem

1

snuf zout

1 el.

vanille extract

Bereidingswijze
Voor de Franse crêpes

Vet een crêpespan of een grote koekepan in met boter en verhit de pan op middelhoog vuur. 

Invetten doe je zo: dip een prop keukenpapier in vloeibare boter en wrijf het keukenpapier over de pan. Giet het beslag in het midden van de pan en zwenk de pan zodat het beslag zich over de gehele pan verdeelt. 

Laat de crêpe even bakken totdat je bubbels ziet knappen in het beslag. Keer de crêpe dan om en bak de crêpe nog heel even, ongeveer een minuut. Herhaal totdat het beslag op is. Vet de pan tussendoor steeds in met boter.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten