Hoi! Chocoladetaart met zoute karamel
Deze taart komt altijd gelegen.

Getty Images
Porties:
10
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
500
g
pure chocolade, fijngehakt
125
mL
mascarpone
350
mL
slagroom
250
g
fijne kristalsuiker
100
g
gezouten boter
Maldon-zout
1
el.
schenkstroop
Voor het deeg
250
g
bloem
125
g
poedersuiker
125
g
koude boter, in blokjes
1
ei
1
eidooier
Bereidingswijze
Bereiding
- Meng voor het deeg bloem, poedersuiker en boter in de keukenmachine totdat er kruimels ontstaan. Voeg het ei en eidooier toe en meng totdat het deeg aan elkaar plakt. Voeg eventueel wat ijskoud water toe. Verpak in folie en laat minimaal 15 min rusten in de koelkast.
- Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een cirkel met een doorsnede van ca 27 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg, zodat een klein beetje deeg boven de rand uitsteekt. Laat 30 min rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven tot 180°C. Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Bak totdat de bodem de kleur van biscuitjes heeft. Verwijder het bakpapier en bak nog 5-7 min.
- Meng de mascarpone zorgvuldig met 250 ml van de slagroom. Smelt 300 g van de chocolade met 300 ml van het mascarponemengsel en giet op de taartbodem. Zet in de koelkast totdat de laag chocoladelaag hard is.
- Smelt de suiker met 5 eetlepels water, voeg de boter toe en laat 15-20 min zachtjes koken, totdat er een toffeekleur ontstaat. Meng er de rest van de slagroom door. Laat afkoelen totdat het mengsel dik maar nog vloeibaar is en bestrooi met een grote mespunt Maldon-zout.
- Verdeel over de taart en zet weer in de koelkast totdat hij is opgesteven. Smelt de rest van de chocolade met het overgebleven mascarponemengsel en de stroop en giet over de karamellaag. Laat afkoelen en opstijven. Snij aan met een warm mes.
Extra nodig: keukenmachine, huishoudfolie, bakpapier, lage taartvorm, met doorsnede 22-23 cm, bakbonen
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io