Zo maak je écht Surinaamse pindasoep

Een geliefde ex-schoonmoeder leerde ons deze hartverwarmende, Surinaamse pindasoep maken. Mét geheim ingrediënt.

surinaamse-pindasoep
Getty Images

Naast deze pindasoep leerden we nog een handjevol Creoolse gerechten die je zelden in eethuisjes treft, maar des te vaker bij Surinaamse families thuis krijgt voorgeschoteld. De Surinaamse keuken beheers je niet met een blik in de boekjes, maar door hussen met je neus ertussen, want ieder heeft zijn speciale bereidingswijze en geheime ingrediënt – een toevoeging die het net extra lekker maakt. Deze pindasoep staat of valt met het gebruik van de juiste pindakaas, namelijk die van het merk Faja Lobi.

Soep, het meest gastvrije gerecht op aarde >

Het gaat zo

Trek een stevige bouillon van 500 g kippenbouten (of 400 g kip en 100 g zoutvlees, gedeeltelijk ontzout, dwz een uurtje gekookt in wat water), 5 pimentkorrels, 2 laurierblaadjes, 2 Maggi-bouillonblokjes, 1 uien 2 liter water. Laat de bouillon minimaal 1 uur trekken, proef en voeg evt wat zout toe. Schep de kippenbouten eruit, trek het vlees van de botten en doe dat terug in de pan. Kook 2 in plakjes gesneden rijpe gele bakbananen en 2 in plakjes gesneden groene kookbananen 20 min in de bouillon mee. Voeg 1/2 pot Faja Lobi-pindakaas toe (of meer als je een dikkere soep wilt), evenals 165 ml kokosmelk (Nutco). Laat 20 min zachtjes koken onder af en toe roeren. Breng eventueel op smaak met snufje zout en suiker. Serveer met rijst en fijngesneden selderij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten