Kip-cashew met bloemkoolrijst

Met een saus zó lekker dat je vergeet dat je koolhydraatarm eet.

kip-cashew bloemkoolrijst
Ethan Calabrese

Geschikt voor 4 personen

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 0 minuten
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor de kip-cashew met bloemkoolrijst
1

bloemkool, in roosjes gesneden

1

el extra vergine olijfolie

1

el sesamolie 

zout

50

g chilisaus

3

el sojasaus 

1

tl Sriracha

1

teen knoflook

1

limoen, sap

paprika's, in repen

2

paprika's, in repen

1

grote courgette, in halve plakken

450

g kipfilet

75

g cashewnoten

Bosui als garnering

Bereidingswijze
Bereiding:
  1. Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine tot de grootte van rijstkorrels. 

2. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en breng op smaak met zout. Bak de rijst zo'n vijf minuten tot hij zacht is. Doe de rijst in een grote kom en zet de pan terug op het vuur.

3. Maak ondertussen de saus in een middelgrote kom door de chilisaus, sojasaus, Sriracha, geperste knoflook en de limoensap te mengen. 

4. Doe sesamolie in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak drie minuten. Voeg dan de kip en de saus toe en bak zo'n tien minuten tot de kip niet langer roze is, maar goudbruin. Meng de cashewnoten tot ze bedekt zijn met saus. 

5. Maak af met de gesneden bosui en serveer over de rijst. 

Advertentie - Lees hieronder verder