Recepten

Recept melkkefir maken Basisrecept voor melkkefir

Gezonde bubbels die ook wel 'melkchampagne' worden genoemd. Dat belooft wat.

Recept kombucha maken Basisrecept kombucha

Een gefermenteerde gezoete thee die volgens sommige superkrachten zou hebben. Zo maak je 't naar recept uit Bruis.


Recept waterkefir maken Basisrecept voor waterkefir

Een recept uit Bruis. Ideaal om te maken als je nieuw bent in de wereld van fermenteren.


Tarte tatin recept Tarte Tatin van gekaramelliseerde lof en ui met gorgonzola

We doen de zoete tarte Tatin met appel even helemaal anders.


image Maaltijdsoep met kikkererwten en falafel

Volle soep met een lekkere bite.

Rode poon met groene asperges Hoofdgerecht met vis: rode poon met droge worst, aardappelsaus en groene asperges

Koken als ***sterrenchef Jonnie Boer; met dit gerecht kan het!



Advertentie - Lees hieronder verder
Gegrilde zeebaars met gnocchi, cepes, zilverui en jus van hazelnootjes Hoofdgerecht met vis: gegrilde zeebaars met gnocchi, zilverui, cèpes en jus van hazelnootjes

Steel de show met dit prachtige gerecht van sterrenchef Henk Savelberg!

Geitenkaas met appelsorbet en voorjaarsbloemetjes Feestelijk toetje: geitenkaas met appelsorbet en voorjaarsbloemetjes

Een toetje op sterrenniveau: wie zegt daar nee tegen?!


Haasfilet met creme van boerenkool Geroosterde haasfilet met crème van boerenkool, bloedworst en appel

Een gerecht van sterrenchef Ron Blaauw, uit de tijd dat hij nog een 2-sterrenzaak in Ouderkerk aan de Amstel had.


Coquilles met pompoen en tonijn Voorgerecht: gebakken coquilles met pompoen, gemarineerde tonijn met specerijenjus

3-sterrenchef Jacob-Jan Boerma van De Leest*** deelde zijn recept!


Tartaar van kalf, salade van kreeft, pata negra en tomatenbouillon Voorgerecht: tartaar van kalf, salade van kreeft, pata negra en tomatenbouillon

Een voorgerecht op sterrenniveau, gemaakt in je eigen keuken!

Canard a l'orange Canard à l’orange met pruimenlak en cranberry-sinaasappelzoetzuur

Een oer-Franse klassieker, deze ‘sucré-salé’-bereiding die zoet en hartig samenbrengt.



Advertentie - Lees hieronder verder
Kerstcocktail The French Blonde Cocktail maison: the French blonde

Om het kerstmenu mee te beginnen.

Poire belle Helene Poire belle-hélène revisitée: chococake met koffieperen en witte choco-misosaus

We gooien de boel om en maken de toffe taart een stuk spannender.



Aspic de homard Aspic de homard met dashigelei en koriander-limoenmayo

Een feestelijk en fotogeniek geval.


Gekaramelliseerde coquilles met limoensaus Gekarameliseerde coquilles met limoensaus

Die moet je hebben geproefd.

image Savooiekool in filodeeg met dille en manchego

Je kunt de rolletjes warm en koud eten, bij wijze van snack maar ook als bijgerecht.



Advertentie - Lees hieronder verder
tsukemono Sushi-gember uit Tsukémono

Je eigen sushi-gember maken? Je doet 't zo.

tosti 13x tosti, maar dan anders

Warm, makkelijk en kaasslierten die een waslijn vormen tussen tostihelft één en tostihelft twee. Wat wil je nog meer? Nou, deze dertien tosti’s die net iets anders zijn dus.


Delicious freshly picked wild mushrooms from the local forest: Bolete, russule, birch bolete and weeping bolete mushrooms in a wicker basket on a green grass Herfstmenu van Mari Maris: om gelukkig van te worden

Op een grote paddestoel, rood met witte stippen...


notentaart Notentaart met dadelsaus en kastanjepraline

Herfst zonder kastanjes zijn een diner zonder dessert. Dit taartje voldoet aan alle verwachtingen.


Baked pumpkin slices with thyme on a wooden board over grey table. Seasonal food vegetarian recipe. Gestapelde pompoen met antiboise en een maroilles-taartje

En dat is nog niet alles... Dit uitgebreide hoofdgerecht is één groot groentefestijn!

image Retro-paddestoelen amuse van Mari Maris

Begin de dag met een lach, vandaar dit geintje aan het begin van het diner van Mari Maris.



Advertentie - Lees hieronder verder