Dumplings maken? 7 tools die dat een makkie maken

Dumplings zijn perfect om mee te experimenteren en variëren in de keuken.

gyoza dumplings
emmaduckworthGetty Images

Vaak wordt gedacht dat dumplings maken iets is wat je aan professionals over laat. Maar je kunt deze Aziatische gestoomde deeghappen wel degelijk thuis maken, mits je de juiste benodigdheden in huis hebt. Zo is een stoommandje een onmisbaar item en kom je met een goede deegroller ook al een heel eind. Het geheim zit 'm dan ook in het deeg.

Zodra je dat onder de knie hebt, kun je helemaal los met de vulling van je dumplings. Traditioneel worden dumplings gemaakt met een mengsel van vlees en groente, maar je kunt ze natuurlijk ook vegetarisch maken, of gevuld met bijvoorbeeld garnaal. Serveer ze bij de borrel of organiseer een dim sum avond met allerlei verschillende soorten dumplings.

Om je dumplingkunsten nog verder uit te breiden, kun je dumplings ook kort bakken voor een krokanter laagje. Deze variant wordt gyoza genoemd en is vab oorsprong langwerpiger van vorm dan de bekende ronde, gestoomde dumplings. Ook lekker; kook ze mee in een bouillon voor een heerlijke wontonsoep.

En wist je dat er nog véél meer soorten dumplings te ontdekken zijn over de wereld? Overal heet het hapje weer anders. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Ga op onderzoek uit en experimenteer er op los met een variatie aan sausjes en vullingen.

Benodigdheden om zelf dumplings te maken


Advertentie - Lees hieronder verder
1 Albert Heijn tarwebloem
Albert Heijn

€0,38

SHOP

2 Kuuleyn 2 laags stoommandje
Kuuleyn

€19,99

SHOP

3 LDDJ deegroller
LDDJ

€21,66

SHOP

4 House of Husk eetstokjes
House of Husk

€16,98

SHOP

5 Tokyo Design bord
Tokyo Design

€21,50

SHOP

6 Frunimall dumpling set
Frunimall

€15,69

SHOP

7 Yamaroku japanse sojasaus
Yamaroku

€41,71

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tools