Hè, daar gaat weer een versleten koekenpan. Hop, de prullenbak in, want zelfs een gebakken eitje kan het ding niet meer aan. Onze keukenitems slijten gedurende de jaren en natúúrlijk is dat niet gek, maar wist je dat je er zelf veel invloed op hebt? Hoog tijd om vijf van deze kwesties op rij te zetten.
Advertentie - Lees hieronder verder
1Glazen
Francesco BittichesuGetty Images
Zet die glazen voortaan maar niet meer op z'n kop, dus rustend op de bovenkant van het glas, want hier zijn de glazen écht niet voor gemaakt. We snappen dat er hierdoor geen stof in de glazen komt en dat een fijn idee is, maar wat is nou vervelender: een kapot wijnglas, of een beetje stof?
2Olijfolie
Johner ImagesGetty Images
Dáág vette keukenkastjes, bewaar je olijfolie beter binnen handbereik. Berg die (vaak niet zo charmante) fles dus maar beter niet op, want het kost je én extra tijd, én voorkomt glibberige keukenkastjes.
3Messen
George DoyleGetty Images
Heb je nét een nieuwe set messen gekocht, zijn ze na mum van tijd alweer bot: ra, ra, hoe komt dat?
Omdat je hoogstwaarschijnlijk al je messen in de besteklade bewaart, waar ze steeds tegen ander bestek aan komen en hierdoor beschadigen. Koop dus een mooi messenblok of hang ze op aan een magnetische strip.
4Pannen
Andy WhaleGetty Images
Stapelen, stapelen, stop! Wist je dat je pannen enorm beschadigen door ze op en in elkaar te bewaren? Tip: stop keukenpapier tussen je pannen en ze kunnen nog jaren mee.
5Kruiden
Helaine WeideGetty Images
Ja, het ziet er echt heel leuk uit, die perfecte jars vol met kruiden. Maar zeg nou zelf, dat pak bloem past er toch nóóit helemaal in? Blijf je alsnog zitten met die oude verpakking. Niet meer doen dus.
Kun je beter een mooi kruidenkastje maken, waardoor je de potjes niet meteen ziet wanneer je in de keuken komt.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io