Een kaasschaaf kopen: voor elke kaassoort de juiste kaasschaaf

Say cheese!

woman slicing cheese on chopping board
Per ErikssonGetty Images

De kaasschaaf is een echt oer-Hollands keukengerei. Hij is dan ook onmisbaar in de meeste keuken lades in ons kleine kikkerlandje. Sommige huishoudens hebben zelfs meerdere kaasschaven in de collectie. Maar, wat veel mensen niet weten, is dat er kaasschaven zijn in verschillende soorten en maten. Niet alleen omdat ze er leuk uitzien, ook met verschillende doeleinden. Kaasschaven voor zachte kazen, voor harde kazen én kaasschaven met een unieke eigenschap. Kortom, voor elke kaassoort bestaat de juiste kaasschaaf.

We zetten ze allemaal op een rij zodat jij voortaan altijd het perfecte plakje kaas kunt snijden.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Comfort
Bol.com

Een comfortabel en slim design. Deze kaasschaaf ligt goed in de hand en het vraagt minder krachtinspanning dan de normale kaasschaven. Erg handig als je een harde kaas moet snijden zoals de Keiemtaler. Ook fijn: door het golvend blad blijft de kaas niet plakken.

€ 19,94

SHOP

2 WMF
WMF

Zelf de dikte van je plakken kaas bepalen, wie wilt dat nou niet? Met de kaasschaaf van WMF is dit mogelijk en dit werkt heel simpel: draai aan de draaiknop en draai het naar de gewenste hoek voor het perfecte plakje kaas. Heel geschikt voor onderanderen parmezaanse kaas

€ 31,95

SHOP

3 Fiskars
Hudson's Bay

Soms blijft kaas aan de schaaf plakken en brokkelt de kaas af als je 'm snijdt. Deze topper zorgt ervoor dat dit níét gebeurt. Super voor oude kazen dus!

€ 11,99

SHOP

4 Brabantia
La Brabanita

De kaasschaaf van Brabantia mag niet uit het lijstje ontbreken en wel voor de volgende reden: het is een kaasschaaf en kaas rasp in een. Erg handig als je wat meer ruimte nodig hebt in de keukenlades.

€ 9,95

SHOP

5 Orthex
Bol.com

Het snijvlak van deze kaasschaaf is erg scherp waardoor de plakken kaas niet breken. Daarnaast kun je de dikte van de kaas veranderen door meer of minder druk op de kaasschaaf te zetten. Ideaal voor belegen kaassoorten.

€ 9,75

SHOP

6 Westmark
Westmark

Deze extra brede Rollschnitt kaasschaaf is ideaal voor het snijden van semi harde kazen en zeer goed gekoelde zachtere kazen. Door de schaaf in een andere hoek over de kaas te laten rollen, kan je de dikte van de plakken variëren. Daarnaast is de schaaf ophangbaar en bespaart hij dus ruimte in je vaak overvolle besteklades!

€ 9,59

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tools