Basta met de pastamachine, zo maak jij verse pasta met de hand

Zoals de echte nonna’s in Italië ga je natuurlijk zelf aan de slag, mouwen opstropen en gaan!

Homemade Pasta
alle12Getty Images

Zo’n pastamachine is een leuke gadget, maar het lompe apparaat verdwijnt binnen no-time boven op een kast om daar 364 dagen per jaar te verstoffen. Wij zetten de nodige tips en multifunctionele tools op een rij en bewijzen dat je echt geen pastamachine nodig hebt.

29 soorten met de hand

Er bestaan eindeloos veel soorten pasta, hoe je deze maakt en met welke sauzen je ze het beste eet lees je in Pasta, Antonio Carluccio / De Pastabijbel. Het boek staat vol recepten en begeleid je stap voor stap door het pasta-maak-proces.

Klik hier voor snelle doordeweekse pasta recepten >

Alles wat je nodig hebt voor verse pasta, met de hand


Advertentie - Lees hieronder verder
1 Inventum Digitale Keukenweegschaal
Inventum

Meten is weten! Om een perfect pastadeeg te maken is het belangrijk dat je de droge en natte ingrediënten precies afweegt. Daarvoor gebruik je het liefst een digitale weegschaal.

€ 10,23

SHOP

2 KitchenCraft deegroller
KitchenCraft

Dit is waar het traditioneel wordt. Om het soepele deeg te rollen tot mooie mooie dunne vellen gebruiken de Italianen een mattarello – een houten Italiaanse deegroller. Deze roller loop taps toe aan beide kanten zodat er geen randen in je deeg komen.

Verder snijd je de vellen tot gewenste vorm op een traditionele tagliere, maar een grote houten plank werkt prima.

€ 22,91

SHOP

3 Sabatier Chefsmes
Sabatier

Een goed chefs mes mag in geen enkele keuken ontbreken, maar al helemaal niet als je pasta maakt. Zo verdeel jij de grote bol met deeg in behapbare stukken.

€ 44,95

SHOP

4 Hagelsnijder
Hendi

Een hagelsnijder is perfect om het uitgerolde deeg in precies gelijke delen te snijden. Zo maak jij de perfecte tagliatelle en precies even grote stukken voor je ravioli.

€ 64,99

SHOP

5 Patisse deegschrapers
Patisse

Een deegschraper gaat je helpen tijdens het kneden en het verdelen van het deeg wanneer je kleine stukjes nodig hebt. Naast dat het superhandig is, staat het ook lekker professioneel. Zelf je brood bakken? Dan is deze tool ook onmisbaar.

€ 3,75

SHOP

6 Foodiletto Gnocchi Plank
Foodiletto

De gnocchi plank spreekt natuurlijk voor zich, maar naast gnocchi zijn er nog zat pastasoorten voorzien van een reliëf, zo ook de Sardijnse malloreddus pasta.

€ 17,95

SHOP

7 Eppicotispai Deegwieltje
Eppicotispai

De voorloper op pasta met vormpjes van bekende tekenfilmkarakters is natuurlijk de vlinderpasta. Razend populair bij ons thuis toen we klein waren, en daarom stiekem soms nog favoriet. Je maakt deze vlinders bijzonder gemakkelijk met de hand en maakt de karteltjes met een deegwieltje.

€ 15,48

SHOP

8 Patisse uitsteekvorm
Patisse

Uitsteekringen zijn fantastisch om mooi gelaagde gerechtjes te maken, koekjes uit te steken, en natuurlijk voor alle maten ronde ravioli. Maak een grote met een eidooier in het midden of kleintjes gevuld met ricotta. Niet geheel onbelangrijk, het bergt lekker compact op.

€ 9,99

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tools