16 goede foodvoornemens die je wél kunt nakomen dit jaar

Ja echt, ze bestaan.

goede voornemens eten
Jacobs Stock Photography LtdGetty Images

Zet de 'ik ga iedere dag koken en word de gezondste mens op aarde' mindset maar opzij. Laten we onze goede voornemens voor 2021 eens haalbaar maken, mensen. Want als we realistische doelen stellen - zeker rondom eten en gezondheid -, voelt het zoveel beter wanneer we ze daadwerkelijk behalen. Dus! Klaar om een paar ontzettend makkelijke veranderingen in je leven aan te brengen dit jaar?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Ruim je koelkast op
AndreyPopovGetty Images

Wist je dat de kans negentig procent is dat je een verlopen product ergens uit 2015 in je koelkast hebt liggen? Weggooien die handel. Zijn wij ook schuldig aan.

2 ... en doe dan ook meteen de voorraadkast
Miroslav PesekGetty Images

Sommige dingen kopen we met de gedachte dat ze voor eeuwig goed blijven. Er zijn producten waar dat voor geldt, maar er zijn er ook genoeg die na een tijdje beter wél de prullenbak in kunnen. Zo weet je ook gelijk weer wat je in huis hebt.

3 ... en het kruidenrek
Stewart WallerGetty Images

Want ook daar staat waarschijnlijk een hoop tussen wat weg mag. En lees daarna gelijk even dit rijtje tips om kruiden langer houdbaar te houden.

4 Koop een goed koksmes
Capelle.rGetty Images

Doe research naar welk mes voor jou het best werkt - hak jij meestal groenten? Of snij je veel vis? Vlees? Hoe dan ook, een goed keukenmes maakt je leven een stuk makkelijker.

5 Houd het scherp
Alexander SpatariGetty Images

Het heeft geen zin om een waardevol mes te kopen als je het niet onderhoudt.

6 Eet meer groente
Dan DaltonGetty Images

Ja, je eet vast al groente. Maar als je op zoek bent naar een uitdaging; kijk eens in je boodschappenmandje voordat je bij de kassa belandt en verruil één stuk junkfood voor een groentesoort. Zo gepiept.

7 Drink iets minder
Image Source/Zero CreativesGetty Images

Luister, we zeggen niet dat je helemaal moet stoppen met drinken - tenzij je dat wilt, dan zeker doen. Maar tijdens de feestdagen hebben we waarschijnlijk allemaal net even meer gedronken dan goed voor ons is. Verruil dus één vaste dag per week de alcohol voor iets anders. Daar heb je de volgende dag profijt van.

8 Hydrateer
Capelle.rGetty Images

Nee, ook hierbij hoef je niet de volledige kraan leeg te drinken. Maar wie zichzelf aanleert minimaal twee extra glazen per dag te drinken, haalt heus meer uit z'n leven. En wel direct.

9 Koop een herbruikbare waterfles
Roberto Machado NoaGetty Images

Ja. Het is nu écht tijd om die plastic flesjes links te laten liggen. Bewapen jezelf dagelijks met je eigen herbruikbare fles en je hebt er geen enkele meer nodig.

10 Ga de strijd aan met een moeilijk recept
Riccardo Livorni / EyeEmGetty Images

Of je nu bang bent om gnocchi of risotto te verpesten of je moeders beroemde soep, geef het in ieder geval eens een kans. Wie weet? Trek er een rustige zondagmiddag voor uit en probeer het, misschien ben je wel beter in die soep dan je eigen moeder.

11 Probeer meal prep
fortyforksGetty Images

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een recept verdubbelen en een paar bakjes Tupperware in te slaan en je hebt lunch voor de hele week. Hoe goed voelt dat?

12 Neem iemand heel luxueus mee uit eten
istetianaGetty Images

Je hebt jezelf al een plezier gedaan met een badass mes. Nu is het tijd om iemand anders te verwennen. En dan op een manier waarop je óók jezelf meeneemt. Jullie verdiennen allebei een belachelijk goed diner zonder een enkele speciale reden. Alhoewel: als de horeca weer open mag, is dat misschien dé reden.

13 Maak iets met restjes in plaats van te bestellen
Marc Schmerbeck / EyeEmGetty Images

Kom op. Je hebt sowieso pasta en kaas in huis. Bespaar één keer geld en maak er wat van - je zal trots op jezelf zijn.

14 Bak iets voor je collega's
DarkkongGetty Images

Voor wanneer we weer naar kantoor mogen. De blik op hun gezicht wanneer je hen gedag zegt op de maandagmorgen met een bakblik brownies is meer waard dan de frustratie die ze je later op de dag wellicht bezorgen.

15 Krijg één kookskill onder de knie
ALEAIMAGEGetty Images

Al weet je dondersgoed dat rijst niet zompig of een beetje verbrand moet zijn, ben je altijd te lui geweest om er iets aan te doen. Neem dus eens de tijd om de ins en outs van iets wat je vaak verprutst te leren.

16 Ben trots op wat je fabriceert
istetianaGetty Images

Koken is zo makkelijk niet, en toch heb je het gedaan. Slinger het op Instagram. Bel je oma op en maak haar lekker met je gerecht. Schrijf het op om het te delen. Ben trots. Supertrots!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips