6 culinaire tips voor een onvergetelijke Valentijnsdag

Van eetbare boeketten tot een bijzonder sterrendiner.

botanical love bouquet
Lowlander Beer

Of je nu een Valentijn hebt of niet, op 14 februari kom je dit jaar héél goed aan je trekken. Deze keer geen spaghettislierten delen op het witte tafellinnen van een restaurant, maar wederom: thuisblijven. Het wordt er echter niet minder leuk op. Dit valt er op culinair gebied te ondernemen op Valentijnsdag. In én buiten de hoofdstad.

Hotdoctopus + kipburger

En een frietje mayo. Een beter huwelijk ga je niet vinden. Je moet er een kleine wandeling voor over hebben, maar dan heb je het beste van twee werelden: de roemruchte hotdoctopus van Sjefietshe viert Valentijnsdag met de fried chicken burger van TokTok. De deal van € 25 euro scoor je aanstaande zondag bij Alba in Amsterdam (waar TokTok hokt). Even op tijd reserveren via Instagram, sneeuwpak aan en gaan. Hier krijg je het wel warm van.

Valentine's Day Breakfast in Bed

Met een beetje fantasie tover je deze Valentijnsdag je slaapkamer om tot hotelkamer van het Waldorf Astoria. In de ontbijtbox zit alles wat je wilt op de zondagmorgen: croissantjes en zoetigheden, versgeperst sap, een eitje en yoghurt met frambozen. En er is meer.

Chocolade-aardbeien, een bloem van geitenkaas en biet, een hartvormige cracker met zalm... zou je het zelf beter doen in de keuken, zo in de vroege morgen? Voor €32,50 per persoon kunnen jij en je lief gewoon blijven liggen. Alleen héél eventjes eruit om 't op te halen in Amsterdam. En doe er dan gelijk een flesje champagne bij?

Artikel gaat verder onder de video.

Dit wist je nog niet over Valentijnsdag

Cocktail date night

Kan Valentijnsdag je niet lang genoeg duren? Dan zet je 'm thuis toch lekker door in de avond. Cocktailbar Super Lyan verzorgt een Date Night Box met cocktails, een fles wit, rood of rosé, een fles prosecco en macarons.

Om het af te maken zit er een tote bag bij voor wanneer je de deur weer uit mag, een lekkere playlist waardoor je deur niet uit wilt en kaarsen. Die blijken schaars tegenwoordig, dus alleen dat is al een beweegreden. Kost je € 60 en wordt - als je wilt - tot aan de deur bezorgd.

Champagne en chocolade

Te veel gedoe of een lief op afstand? Doe een mooie fles champagne cadeau. En bestel er gelijk wat chocolade bij. Makkelijker kunnen we je het niet maken dan met dit lijstje cadeauverpakkingen champagne en chocolade.

Ciel Blue** Valentine Box

Echt uitpakken doe je met de valentijnsbox van tweesterrenrestaurant Ciel Blue. Negen gerechten en een fles champagne. We mochten 'm proberen en beloven je: dit diner ga je nooit meer vergeten.

Botanical Love Bouquet

Te leuk: Lowlander speelt voor Cupido met een waanzinnig valentijnsboeket om op te eten. Letterlijk. Het Botanical Love Bouquet bestaat uit bloemen én groenten, waar je een romantisch diner mee op tafel zet. Bloemen in de vaas, groenten in de oven. Bijna zonde, want palmkool staat veel te goed in een boeket.

De salade van geroosterde groenten en artisjokbloem komt niet single: hij matcht perfect met de White Ale en IPA die Lowlander er uiteraard bij doet. Je bestelt het boeket met de twee biertjes en fijne glazen nog tot 8 februari de webshop. Voor €59,50 is je avond compleet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips