Zo maak je de állerbeste knapperige bacon uit de oven

Makkelijk en handig voor grote porties tegelijkertijd.

Er zijn vele manieren om bacon te bakken. Maar voor de echte fan is er eigenlijk maar één manier: de oven. Puur en alleen om het feit dat er veel in past. Master je de bacon-bak-skills voor de oven nog niet, dan leren we je hierbij een lesje. Met deze tips van Delish bak je de allerbeste, superknapperige bacon in de oven.

Zet de oven op heet

Héét, zeggen we. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie (dat scheelt een hoop schoonmaakwerk). Let wel op: elke oven is anders en de ingebouwde thermometer klopt vaak niet op de graad precies. Het beste resultaat bereik je dus met een losse oventhermometer. Is je oven te heet, dan riskeer je verbrande bacon.

Gebruik een ovenrooster

Wil je extra knapperige bacon, plaats dan een ovenrooster boven de bakplaat. Door de bacon wat boven de plaat te verheffen, wordt-ie aan alle kanten gelijk gebakken. Wil je de bacon juist liever een beetje chewy, dan kun je deze stap overslaan.

Bak de bacon

Verspreid de speklapjes in een enkele laag over de bakplaat. Laat ze niet overlappen, want anders blijven ze aan elkaar plakken. Bak tot de bacon knapperig is, zo'n twintig minuten - wat volledig afhankelijk is van de dikte. Check dus na tien minuten regelmatig of de bacon niet verbrandt. Verbrande bacon is droevig.

Laat de bacon uitlekken

Spreid de bacon uit over keukenpapier op een bord en serveer ze direct.

Bewaar het vet

Schenk het vet in een glazen pot en bewaar in de koelkast. Dat wordt de beste beslissing die je ooit hebt gemaakt: je kunt er eieren in bakken, groente in grillen en zelfs popcorn mee bereiden.

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips