3x Onze favoriete verantwoorde zoete smeersels voor op brood (en yoghurt, taart of crackers)

En nee, dat is dus geen Nutella!

a picture of a slice of bread with chocolate on it
AlexPro9500Getty Images

Jong of oud: we houden bijna allemaal wel van een geroosterde boterham met pindakaas, hazelnootpasta of jam. Nadeel is dat de smeersels bomvol geraffineerde suikers, palmolie en andere onnodige toevoegingen zitten. Om je een handje te helpen in de supermarktjungle selecteerden wij 3 van onze favoriete verantwoorde zoete smeersels voor op brood.

Hazelnootpasta van Mister Kitchen

We beginnen met het nieuwste product in de familie van Mister Kitchen: hazelnootpasta zónder palmolie. De drie eigenaren van het merk droomden van smeuïge hazelnootpasta, maar dan met meer noten, minder suiker en helemaal geen palmolie. En of dat is gelukt!

De hazelnootpasta is verkrijgbaar in de smaken Original, Crunchy en Zeezout Chocolade bij Jumbo Supermarkten. Extra fijn is dat je ze op zo'n beetje alles kunt lepelen, dus niet alleen je boterham.

Fiordifrutta fruitspread

Ik ben groot liefhebber van sinaasappelmarmelade en abrikozenjam, en al helemaal als ik op vakantie ben gesmeerd op een vers croissantje. In Nederland haal ik dat vakantiegevoel in huis met de waanzinnige Fiordifrutta fruitspread in de smaak abrikoos-perzik-basilicum.

De fruitspread mag officieel geen jam heten vanwege de lage hoeveelheid suiker, waardoor hij niet té zoet is. Groot pluspunt is dat het fruit 100% biologisch is en wordt gezoet met appelsap. Mijn favoriet voor door de yoghurt of op een croissantje. Verkrijgbaar bij Natuurvoedingswinkels en online.

Bekijk ook: bak pindakaaskoekjes met slechts 3 ingrediënten

Smeris Pindakaas

Hoewel de pindakaas van Mister Kitchen (hallo Super Crunchy!) ook waanzinnig is, kunnen we niet anders dan Smeris Pindakaas te noemen. Ook dit merk gebruikt geen palmolie, maar is vooral ontzéttend lekker.

De variant zonder suiker is onze favoriet: daarin proef je de gebrande pinda's extra goed. Ook is Smeris Pindakaas lekker smeuïg waardoor hij goed smeert, maar ook ideaal is voor over je smoothiebowl of toetje. Lekker met een snufje zout. Verkrijgbaar bij Albert Heijn en online.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips