Fruitvliegjes: zo houd je ze uit je keuken

Met deze vijf tips heb je geen last meer van fruitvliegjes.

Big pink bowl of valencia oranges
Jessica Shaver PhotographyGetty Images

Ziehier, de vijf beste tips om fruitvliegjes uit je keuken te verjagen. Je weet wat je te doen staat:

#1 Fermenterend fruit de deur uit

Geeft géén garantie dat ze je niet meer lastig zullen vallen, maar alle beetjes helpen. Fermenterend fruit is fruit waar bacteriën in beginnen te groeien. Let dus goed op of bijvoorbeeld je nectarines al (over)rijp zijn: dit vinden fruitvliegjes het allerlekkerst. Hoe sneller jij er een fruitsalade van maakt, hoe sneller de fruitvliegjes vertrokken zijn.

#2 Vang de fruitvliegjes

Men neme een glas (of nog beter, karaf) met het zoetste siroop dat er bestaat, en drinkt het vervolgens zelf... niet op! Nee, pak beter een vel papier of karton, en draai deze in de vorm van een kegel/puntzak.

Plaats deze vervolgens in het glas of karaf en vul de siroop aan met wat afwasmiddel. De fruitvliegjes komen af op de zoete siroop, maar kunnen niet meer weg door zowel de kegel als het afwasmiddel. Opgelost!

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: met deze geniale hacks maak je zelfs je meest vieze pannen schoon

#3 Was de suiker weg

Mocht je een échte dierenvriend zijn en wil je de fruitvliegjes liever niet laten verdrinken in een flinke dosis Dreft? Dan is deze tip wellicht beter. Het Voedingscentrum adviseert om (beter dan ze ermee te vangen) glazen waar zoete substanties in hebben gezeten direct af te spoelen, zodat fruitvliegjes geen reden hebben zich te nestelen en zo dus ook wegblijven.

#4 Muren lappen

Nog een diervriendelijke tip van Oma weet raad: meng water met wat Dettol en lap hiermee je keukenmuren. Ruikt én fris, én zorgt ervoor dat de fruitvliegjes het liever elders zoeken.

#5 Basilicum

Houden we van, die tips waar je dubbel van profiteert: koop een basiliciumplantje. Zorgt én voor een lekkere geur, én de fruitvliegjes maken rechtsomkeert.

Zo, tijd om je keuken (binnenkort) fruitvlieg-onaantrekkelijk te maken. Succes!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips