We kennen het allemaal: je koopt heel enthousiast een tros bananen, legt ze op de fruitschaal en *opeens* zijn ze allemaal tegelijk rijp. Geen zin of tijd om een bananenbrood te bakken? Vries je rijpe bananen dan in. Say what?
Tip: rijpe bananen invriezen
Ja, je leest het goed: rijpe bananen kun je prima invriezen. In z'n geheel kan, maar is minder handig omdat zodra de banaan ontdooit heel zacht wordt. De truc? Pel de banaan, snijd 'm in plakjes en vries in een druk-en-sluit zakje in.
Zo heb je altijd rijpe banaan in huis, bijvoorbeeld voor door je havermout, om bananenbrood mee te maken of als basis voor een smoothie bowl. Handig!
Zien: leg deze bananen gevuld met Rolo deze zomer op de BBQ
Banana soft serve
Ook lekker: maak er banana soft serve van. Banana soft serve is ijs gemaakt van bevroren bananen die je fijnmaalt in een keukenmachine. Het resultaat is silky smooth roomijs, maar dan dus zonder de moeite, eieren, melk en room.
Top het bananenijs met stukjes chocolade, pindakaas of koekjes. Een kind kan de was doen!
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!