5 x Supertips voor aardappelsalade - nét even anders

De lekkerste twists op de favoriete klassieker.

aardappelsalade met bacon
Ann_ZhuravlevaGetty Images

Aardappelsalade is een all-time classic: eenvoudig, maar altijd goed met een vleugje comfort en nostalgie. Iedereen heeft z'n eigen versie en die van je oma blijft natuurlijk de allerbeste. Toch kan het geen kwaad op de boel af en toe op te schudden. Hierbij vijf supertips voor aardappelsalade anders.

# 1 Zoete aardappel

Sweet! Vervang de witte aardappel in je originele recept eens door gekookte zoete aardappel. Zoete aardappelsalade is héél lekker met een dressing van feta aangelengd met Griekse yoghurt. Verse peterselie, dille of basilicum erdoor et voilà.

# 2 Met schil

Waarom moeilijk doen? Kies biologische aardappels met dunne schil en boen even schoon. Scheelt je tijd en geeft je salade extra bite. Met de schil zou je ook meer vezels en vitamine binnenkrijgen.

# 3 Ansjovis

Geef die gekookte aardappels wat pit met een dressing van mosterd, kappertjes, een kneepje citroen en reepjes fijngeprakte ansjovis of sardine. Strooi er voor wat luxe nog een hand geroosterde pijnboompitten door. Smullen.

Artikel gaat verder onder de video.

Bekijk ook: zo rooster je zoete aardappel

# 4 Gebakken chorizo

Kleine stukjes krokant gebakken chorizo door je 'standaard' aardappelsalade geeft de boel een lekkere crunch. En als je toch bezig bent, snijd er dan ook reepjes geroosterde paprika uit pot door. Chorizo en paprika zijn namelijk een topcombi.

# 5 Tahin

Romigheid is een van de succesfactoren in een goede aardappelsalade. Die bereik je niet alleen met mayonaise. Met de fluweelzachte structuur van tahin in combinatie met citroen en olijfolie lukt dat ook. Blijf in een Midden-Oosterse vibe met smaakmakers als komijn, kaneel en rozijnen. Maak het af met een flinke hand verse koriander en munt.

We denken dat je oma deze variaties best kan waarderen.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips