Dit zijn de tofste workshops, masterclasses en live kooksessies van deze week

Met deze week een informele wijnproeverij!

glas wijn wordt ingeschonken
Bastian Lizut / EyeEmGetty Images

De fijne foodfestivals staan voorlopig on hold, maar gelukkig is er online ook veel te smullen. Van live kooklessen tot podcasts en lezingen. We verzamelen de leukste digitale foodevents die je niet wilt missen. We trappen af met niet één maar twéé tips voor deze week.

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Deze week: live online wijnproeverij met Harold Hamersma & Esmee Langereis

Vorige week kwam De Grote Hamersma uit en deze week vieren wijnschrijvers Harold Hamersma en Esmee Langereis dat met een informele DGH online wijnproeverij. Zondag 3 mei om 16:00 is het zover en kan iedereen meedoen én meeproeven.

Haal van tevoren de benodigde wijnen (verkrijgbaar bij Albert Heijn) in huis, download het proefformulier en proef mee met de experts. Je volgt de livestream via de website of Facebook. Na afloop beantwoorden Esmee en Harold alle vragen, terwijl je verder geniet van je favoriete wijn.

Tip: samen proeven is nog veel leuker, zij het op afstand. Trommel daarom je vrienden op en houd contact via Skype, FaceTime of Zoom.

Elke week: Kookles van Delish

Deze week gaan onze vrienden van Delish weer van start met een nieuwe reeks kooklessen via Intagram Stories. Iedere werkdag tune je om 19:00 (onze tijd) in en kook of kijk je live mee. De lessen zijn eigenlijk voor ouders en kids, maar ook met je huisgenoot of met jezelf is dit helemaal leuk.

Deze week staan er onder andere earth day cookies, taco mac & cheese (!) en karamel-appelnacho’s op het menu. De bijbehorende boodschappenlijstjes heeft Delish al voor je klaargezet.

Hoe kan ik meedoen? Check deze post op het Instagram-account van Delish voor alle informatie en ingrediënten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Elke week: Bakken met Christina Tosi

Is er iemand die met meer aanstekelijk enthousiasme bakt dan Christina Tosi, bekend van Momofuku Milk Bar? Met haar baking club brengt ze haar volgers graag wat afleiding in deze quarantainetijd. Iedere dag (20:00 onze tijd) gaat de muziek in haar keuken aan en verschijnt ze live op Instagram Stories.

Dansend en zingend leidt ze je stap voor stap door de receptuur van haar goddelijke creaties. En dat zijn soms regelrechte spin offs van haar inmiddels mythische baksels, zoals de Compost Cookie en Birthday cake. We krijgen ook meteen zin om haar Chef’s Table-aflevering nog eens te kijken.

Hoe kan ik meedoen? Tune in om 20:00 Nederlandse tijd op het Instagram-account van Christina Tosi.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips