Culinaire masterclasses, workshops en kooklessen die je vanuit huis kunt doen

Zei er iemand online wijnproeverij? 🍷

Dressing wordt gemaakt in schaaltje
Karen BeardGetty Images

Beter leren koken? Daar is deze periode uitermate geschikt voor! Met deze online masterclasses, workshops en kooklessen word je een betere kok vanuit huis - en kook je gewoonweg hartstikke lekker. Plan een (mid)dag of avond, haal alle ingrediënten in huis, muziekje op en gaan!

Masterclass - Learn from the best

De kans is groot dat je al eerder advertenties van de Rolls Royce onder de online workshops Masterclass voorbij hebt zien komen. Met een sterrencast uit de top van de (culinaire) wereld leer je met Masterclass de meest uiteenlopende aspecten van het koken.

Gordon Ramsay, Alice Waters, Dominique Ansel en Massimo Bottura: ze staan allemaal paraat om jou de kneepjes van het vak te leren. En ja, dat gaat gepaard met een aardig prijskaartje: toegang tot één cursus met 20 lessen kost zo'n €82,-, toegang tot alle cursussen (ook alle niet-culinaire) kost omgerekend €160,-.

Tip: ook Masterclass speelt in op het coronatijdperk en biedt nu onbeperkt toegang tot alle cursussen voor 2 personen voor €200,-.

Artikel gaat onder de video verder.

Zien: 3 inspirerende films voor foodies

Vasco wijn - Online wijnproeverij

Wijn leren proeven als een pro? Dat kan met Vasco Wijn! Het kleinschalige bedrijfje wordt gerund door twee enthousiaste dames die wijn maken in en importeren uit Portugal. De dames bieden wijnproeverijboxen aan met twee flessen wijn, een boekje met informatie over hoe wijn wordt gemaakt en de verschillen in smaak.

Daarbij krijg je een stap-voor-stap handleiding om beter wijn te leren proeven, aromakaarten voor je notities en informatie over de wijnen uit de box. Pakketten bevatten altijd 2 flessen wijn die je zelf kunt kiezen en kosten vanaf €25,-.

Tip: wil je het echt goed aanpakken? Boek dan voor €10,- extra een digitale wijnworkshop met een van de twee erbij. Ook te gek om samen (op afstand) met vrienden te doen!

Online wijnproeverij van Vasco Wijn
Vasco wijn
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Kookfabriek - St(r)eaming Chefs

Plekken waar normaal gesproken live workshops worden georganiseerd zijn nu logischerwijs tijdelijk gesloten. Om toch te kunnen genieten van samen koken en leren, introduceert De Kookfabriek St(r)eaming Chefs, een gratis online kookworkshop onder leiding van een chef.

Het enige wat je hoeft te doen is een groep vrienden, familie of collega's op te trommelen - ieder in hun eigen keuken - en de boodschappen in huis te halen. Lees meer over de online kookworkshop van De Kookfabriek bij JAN Magazine.

Susan Aretz - Kinderkookles

Kinderen thuis? Duik dan juist nu met hen de keuken in (en pluk er later de vruchten van). Begin met makkelijk basisrecepten en laat hen afhankelijk van de leeftijd mengen, roeren, kloppen en misschien zelfs al snijden of bakken.

Nog toffer zijn de Kinderkooklessen van Susan Aretz van Smulpaapje.nl. Op haar website deelt ze verschillende recepten en tips die perfect zijn om met kids te maken. Zij blij, jij blij!

Jaimie van Heije op Instagram

Dé culinaire hit du moment zijn de Instagram Stories van Jaimie van Heije, van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel en Moon in de Adam Toren in Amsterdam.

Dagelijks kookt Jaimie de lekkerste maaltjes voor thuis, van shakshuka tot noedels. Van tevoren deelt hij een boodschappen lijstje en vervolgens zie je alle stappen in verschillende story's.

Tip: check de hoogtepunten op Jaimie's Instagram-account voor eerdere gerechten.

Uit Pauline's Keuken Kookcursus

Van alles wat je nodig hebt in je voorraadkast en vis bereiden tot soepen en bouillons maken: Uit Pauline's Keuken maakte een 9-delige online kookcursus met achtergrondinformatie, technieken, tips, recepten en meer.

Een cursus gericht op beginners, maar heel handig per onderwerp ingedeeld waardoor je ook als gemiddelde thuiskok aan je trekken komt.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips