Support your locals: hier bestel je de lekkerste boodschappen online

Zonder maanden op de wachtlijst te hoeven staan

Lentepakket van Par Hasard
Liselotte Legebeke

Boodschappen doen in tijden van corona & quarantaine: het is niet altijd even makkelijk, zeker als je aan huis gekluisterd bent en de deur niet uit mag of wil. Boodschappen bestellen is een goede optie, maar bij veel (online) supermarkten zijn de wachtlijsten ellenlang of moet je er als de kippen bij zijn als het eerstvolgende bezorgslot vrijkomt.

Omdat iedereen boodschappen moet kunnen bestellen én om lokale ondernemers te supporten maakten we een lijstje met plekken waar je de lekkerste boodschappen(pakketten) online bestelt. Inclusief leuke tips voor Pasen 2020! Want ook juist dan wil je dat de koelkast goed gevuld is.

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

De lekkerste boodschappen(pakketten)

Support your locals: een van de eerste pakketten die werden samengesteld met producten van lokale ondernemers is het initiatief Support Your Locals. Het pakket zit vol ingrediënten van onder andere boerderij Lindenhoff, vlees van Brandt & Levie en brood van bakkerij Mama.

Fish Tales: zin in schelp- en schaaldieren? Fish Tales, het duurzame-visbedrijf van Bart van Olphen, bezorgt nu door heel Nederland Oosterscheldekreeft en oesters. Wil je het helemaal goed aanpakken? Bestel dan the whole shabang met een hele kreeft, 12 oesters, een oestermes, huisgemaakte mayo, een lekker slaatje én fles wijn. Zo wordt thuisblijven een stúk minder erg.

Gedekte tafels met klassieke asperges 
Liselotte Legebeke

Par Hasard: speciaal voor de lente (dus niet alleen met Pasen) stelde het Amsterdamse restaurant Par Hasard een pakket samen met Limburgse ingrediënten en gerechten voor een 3-gangen paasdiner en meer. Zo vind je er onder andere asperges en aardbeien uit Limburg, hun goddelijke huisgemaakte zoervleis, een fles wijn en aspergesoep van Le Salonard.

de Buurtboer: we kennen de Buurtboer als lunchleverancier voor bedrijven, maar in deze periode bezorgen ze ook volledige boodschappenpakketten met fijne ingrediënten van lokale producten - zowel met vlees en vis als vega. Een pakket is voldoende voor een hele week lunchen en kan je bestellen voor 1/2 of 3/4 personen. Enige nadeel is dat je alleen in abonnementsvorm kunt bestellen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Boers & Boers: al jaren is Boers & Boers een van onze favoriete online adresjes voor kalkoen en (wild) vlees tijdens kerst, maar ook tijdens Pasen zijn ze gewoon 'open'. Zo leveren ze onder andere hun sappige Copas kip ontbeend en gevuld, inclusief kernthermometer en bijbehorende instructies. Je kunt tot en met woensdag 8 april bestellen voor Pasen 2020, dus wees er snel bij!

Lindenhoff: we noemden ze al even, maar buurtboerderij Lindenhoff bezorgt ook zelf hun producten. Van het beste vlees van de boerderij tot de mooiste groenten, kazen en brood: je kunt je gelijk niet op! Extra punten voor de pasta van restaurant Toscanini die ze verkopen.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder