Paastip: 5x Waanzinnig lekkere combinaties met paasbrood

Ooit van een paasbrood tosti gehoord?

paasbrood op houten plank
haoliangGetty Images

Over een week is het Pasen en dat betekent: paasbrood eten tot je erbij neervalt. Of nou-ja, laten we het wel gezellig houden, maar je snapt wat we bedoelen. Paasbrood is een van die geneugten waarvan we elk jaar weer denken: waarom eten we dit niet hele jaar door?

En juist daarom, zodat je er optimaal van kunt genieten, verzamelden we onze favoriete combinaties met paasbrood. Want heb je weleens van de paasbrood tosti gehoord?

Paasbrood combinaties

 • Paasbrood met gezouten roomboter
 • Paasbrood met boter en kaas
 • Paasbrood wentelteefjes
 • Paasbrood met chocolade
 • Paasbrood tosti met brie en spek

  Paasbrood met gezouten roomboter

  Oké, een beetje flauw, maar eet je weleens paasbrood met gezouten roomboter, en dan het liefst boter van goede kwaliteit? Een wereld van verschil. Echt! Sommige botermerken, zoals Le Gall of de boter van Abraham Kef in Amsterdam, verwerken zoutkristallen in het gouden goed. Boter smaakte nog nooit zo goed.

  Paasbrood met boter en kaas

  Een andere favoriet is de combinatie van paasbrood met boter en kaas. In de periodes rondom kerst en Pasen halen we een ministol (hoe schattig zijn die überhaupt?). Beide kanten besmeren we dan met een royale laag roomboter en beleggen we met dikke plakken jonge kaas, het liefst graskaas. Ultiem genot.

  Paasbrood wentelteefjes

  Paasbrood over en begint het al wat oud te worden? Wentelteefjes to the rescue! Maak ze zoals je altijd zou doen, maar dan met paasbrood. Serveer gewoon zo of met een klodder Franse crème fraîche of volle yoghurt. Hetzelfde geldt voor bread & butter pudding, maar dan met paasbrood!

  Paasbrood met (pure) chocolade

  Tja, deze is voor de chocoladeliefhebbers. Want wat is er niet lekker met chocolade? Besmeer een plak geroosterd paasbrood (uit de broodrooster, oven of grillpan) met Nutella of boter met pure hagelslag.

  Paasbrood tosti met brie en pancetta

  Ja, de paasbrood tosti is een ding. Of althans, bij ons. Beleg een plak paasbrood met brie en krokant gebakken pancetta. Top met een tweede plak en bak krokant in je tosti-ijzer of koekenpan. Ook lekker met bosbessen(jam) erbij.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Alles voor Pasen