'Hoe creëer ik een sfeervolle leefkeuken?' Nou, zo

ELLE Decoration geeft tips: met deze interieurtips maak je van je keuken de gezelligste plek in huis.

Keuken
Getty Images

Kan jouw keuken wel een update of upgrade gebruiken? ELLE Decoration weet raad en tipt hoe je een sfeervolle leefkeuken creëert!

Zo maak je je keuken gezellig

Stap 1: Hide and seek

Speel hide and seek met je keukengerei. Want kijk maar naar onderstaande beelden: daar vallen geen Glassex en Magimix te bekennen, toch? Een beetje leven in de keuken kan echt wel, maar probeer niet te veel te showen op het aanrecht. Een koffiezetapparaat en een aantal pollepels zijn echt genoeg.

Stap 2: Licht

We preken: géén spierwit licht. Je moet het natuurlijk zelf bepalen, maar echt sfeervol wordt een keuken niet wanneer er tl-verlichting aan te pas komt. Neem een voorbeeld aan deze interieurs, die zijn toch veel gezelliger?

Stap 3: Vermijd wit

Naast spierwit licht, bevelen we je ook aan spierwitte keukenkastjes te ontwijken. Kies liever voor een warmere kleur (en doe dit zeker als de muren zelf al wit zijn) en zorg zo dat je keuken een veel fijnere plek is om in te zijn. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld.

Stap 4: Hou de boel open

Deze stap geldt zeker wanneer je keuken klein is: houd de boel een beetje open. Daar bedoelen we mee: kies bijvoorbeeld eens voor een see through keukenkastje of open wijnkast. Blokt de boel een stuk minder en maakt het direct aangenamer. Let wel op: als je deze tip toepast, is het verstandig ook extra goed te letten op stap 1.

Stap 5: Creëer zitruimte

En mocht je heel graag in de keuken willen zitten om bijvoorbeeld te borrelen, zorg er dan voor dat je keuken zit-proof is. Kies liever voor een zachte bank aan de eettafel, dan een harde stoel. En mocht je krukken kopen voor aan de bar, kies dan liever voor krukken met rugleuning zodat je comfortabel zit en minder snel naar de bank sneakt.

Zo, succes! Dat worden lange keukenavonden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips