Peanuts! Zo maak je de beste pindakaas zélf

Bereid je voor op het makkelijkste recept ter wereld.

Zelf pindakaas maken recept
bhofack2Getty Images

't Is echt waar. Zelf pindakaas maken is een klus die iedereen kan klaren. De benodigdheden? Een keukenmachine en pinda's. Wat daar verder nog bij komt kijken is up to you. Een paar tips en het gouden recept voor een pot natuurlijke pindakaas.

Kwaliteit van de noten

Het belangrijkst bij het maken van pindakaas is de kwaliteit van de pinda’s. We ontfutselden ooit bij de notenexperts van notenhandel Gotjé dat de allerlekkerste pinda’s Natal pinda’s uit Zuid-Afrika zijn. Deze hebben een volle smaak. Ze hebben een vliesje wat je erom kunt laten zitten, of eraf kunt rollen met je handen.

Zelf pindakaas maken

Maal 500 gram gebrande pinda’s in de keukenmachine tot een pasta. Voor de smeuïgheid kun je eventueel een scheutje arachide-olie toevoegen. Zijn je pinda's ongezouten, dan kun je naar smaak wat zout toevoegen.

Pindakaas met stukjes noot

Wil je pindakaas met stukjes noot erin? Houd dan wat pinda's apart en maal deze grof. Meng ze op het laatst door de pasta. Je kunt aan het basisrecept voor pindakaas ook ingrediënten als honing, gembersiroop, chocola, piment of sambal toevoegen.

Pindakaas bewaren

Je kunt pindakaas in de koelkast bewaren, maar dit hoeft niet. Een koele, donkere plek zoals in de voorraadkast is prima. In die voorraadkast is de pindakaas twee maanden houdbaar. En een extra tip: als je de pindakaas op deze manier bewaart, blijft-ie het allerlekkerst.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips