Pavlova perfectie: dé onmisbare tips bij pavlova maken

Make pavlova perfect again.

Pavlova maken: dé onmisbare tips voor pavlova perfectie
Lilechka75Getty Images

Dit dessert staat straks te pronken op de kersttafel. Althans, zo zien een boel mensen dat voor zich. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Bij de pavlova zit een ongeluk echter in een klein hoekje. Gaat jou niet gebeuren. Met deze tips bereik je pavlova-perfectie!

Maïzena en azijn

De meeste recepten adviseren je maïzena en azijn toe te voegen. Niet vergeten, want dat helpt de pavlova om een pavlova te zijn: knapperig van buiten en smeuïg vanbinnen. Dit in tegenstelling tot een meringue. Die is in z'n geheel hardbros.

Crack up the heat

Je oven moet goed en stabiel op temperatuur zijn. Dit is belangrijk voor de korst van de pavlova, die wordt dan snel hard en stevig. Let op: na een tijdje moet de temperatuur omlaag, anders verbrandt-ie.

Vetvrij en droog

Die spectaculaire witte wolken? Die krijg je door het goed stijfkloppen van de eiwitten. Daar mag geen spoortje eigeel, vet of vocht bijkomen. Splits de eieren dus apart, zorg dat je tools schoon en droog zijn én voorkom een hoge luchtvochtigheid (dus geen dampende pannen in de buurt).

Kloppende eieren

Dan het kloppen zelf. Niet te kort en zeker niet te lang. Stevige en luchtige pieken, dat is wat je wil. Klop daarom niet direct op de hoogste stand, maar begin rustig en verhoog de stand pas wanneer het mengsel dikker wordt. Bewaar je eieren in de koelkast? Laat ze dan een half uurtje op kamertemperatuur komen. Dan kloppen ze sneller luchtig.

Oven dicht

Herhaling: laat de oven dicht tijdens het bakken. Klaar met bakken? Laat de pavlova rustig in de oven afkoelen. Dit voorkomt treuren vanwege instorten en grote scheuren.

Suikeroplossing

Allereerst: basterdsuiker werkt beter dan kristalsuiker. Basterdsuiker lost namelijk sneller op in het eiwitmengsel. Voeg de suiker langzaam toe, dan wordt het makkelijk opgenomen én je slaat de lucht er niet uit. Het is belangrijk dat alle suiker opgelost is, dat voorkomt dat de binnenkant uitloopt.

Make a mess

Is er echt geen redden meer aan? Geen zorgen, maak dan ‘Eton mess’. Dit dessert zou zelfs zijn ontstaan uit een pechgeval, met in de hoofdrol een gevallen taart. Het is inderdaad een rommelig toetje met stukken meringue, bedekt met room en fruit. Niet perfect, wel héél erg lekker.

Bron: Taste, MyRecipes

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips