Zo kom je snel door die enorme berg afwas heen

Met of zónder vaatwasser.

Tips: supersnel door die enorme berg afwas heen
Debby Lewis-HarrisonGetty Images

Staat je soep al klaar? En je dessert te rijzen in de koelkast? Je zit er misschien nog niet op te wachten, maar dan is het nú het perfecte moment om je te bekommeren over de afwas. En geloof ons: als je deze dingen doet, zal die berg er aan de eind van de avond een stuk minder onheilspellend uitzien.

1. Gebruik je vaatwasser

Vroegtijdig. Door 'm voor het eten vast gedraaid te laten hebben, past er na het eten namelijk alweer een tweede lading in. Scheelt weer wat handwerk. Milieubewust is het niet, gebruik deze tip dan ook alleen tijdens de feestdagen.

2. Weken

Ook is het handig om alles wat vóór het eten al niet meer in de vaatwasser past, alvast te laten weken. Kleine dingen in de gootsteen en pannen en bakken gevuld met een laag water. Met een druppel zeep, het liefst. Dit zorgt ervoor dat het schrobben straks stuk makkelijker wordt.

3. Maak was- en droogzones

Zorg ervoor dat je aanrecht zo leeg mogelijk is, en verdeel 'm vervolgens in verschillende zones. Één waar je de vieze vaat neerzet – of neer laat zetten door behulpzame gasten – en één die je vrijhoudt voor de schone.

4. Stapelen

Maak stapels bij het afruimen. Je vaat neemt op die manier zo min mogelijk ruimte in beslag én je bent er sneller doorheen. Door telkens hetzelfde af te wassen krijg je namelijk een soort routine. Win-win.

5. Je krijgt er het heen-en-weer van

Van dat weglopen met je schone servies. Stapel het daarom op in kratten, zodat je minder hoeft te lopen.

6. Dress up

Na je volledig te hebben opgedoft voor het diner, mag je je ook voor het afwassen nog eens in de kleren hijsen. In een schort en handschoenen. Maakt het afwassen een stuk comfortabeler én makkelijker, aangezien je warmer water kunt gebruiken met je afwashandschoenen aan.

7. Vele handen maken licht werk

Tot slot raden we je aan alle aangeboden hulp aan te nemen. Het maakt je écht geen slechtere gastheer of -vrouw.

Bron: The Kitchen

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips