Slagroom mislukt? Dit is waarschijnlijk wat er misging

En zó los je het op.

slagroom kloppen
Miki FujiiGetty Images

Slagroom kloppen is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Soms weet je gewoon niet wat er nou misging. We helpen je graag uit de brand. Want voor elk slagroomprobleem is er wel een oplossing.

Te slap?

Wil je room niet dikker worden of heb je het idee dat-ie tijdens het kloppen juist weer dunner wordt? Waarschijnlijk is je room te warm. Heel belangrijk bij het mooi stijfkloppen van slagroom is de temperatuur. Niet alleen de slagroom zelf moet dus goed koud zijn, óók de kom waarin je de slagroom klopt. Koel 'm met koud water, ijs of zet de kom even in de vriezer.

Snelheid bij slagroom kloppen

Probeer daarbij snel te zijn. Door snel te kloppen komt er lucht in je room en krijgt de room geen kans om op te warmen. Heb je geen mixer en sta je je in het zweet te kloppen? Zet de slagroom dan tussendoor even terug in de ijskast om terug te koelen. Klop je met de machine? Begin dan niet direct op de hoogste stand; dan sla je de lucht er juist uit.

Volvet tegenover light slagroom

Light slagroom. Het bestaat. Onze tip? Gebruik gewoon de volvette versie, dat geeft het beste resultaat. Een vetpercentage van 35-40% is ideaal. Het zijn namelijk de vetbolletjes die stollen en volume geven. En dat wil je.

Te stijf?

Oeps. Slagroom tot boter geklopt? Helaas pindakaas, want dan is er geen weg meer terug. Maar treur niet. Het smaakt vaak heerlijk en je kunt er goed mee smeren. Geef er een cake of taart een extra boterlaag mee.

Suiker en smaakmakers

Suiker kun je gewoon vanaf het begin meekloppen, andere smaakmaker liever pas wanneer de slagroom bijna stijf is. Klopper, eh... topper!

Winkels dicht? Je koopt ELLE à Table gelukkig gewoon online, nu zónder verzendkosten >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips