Zo voorkom je een voedselvergiftiging

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

voedselvergiftiging oorzaak
Getty Images

Ben je net de oceaan over gevlogen om je te mengen in een nieuwe cultuur, hang je de hele vakantie boven de pot omdat je iets verkeerds hebt gegeten. Niets is vervelender dan dat je de hele reis alleen maar de binnenkant van verschillende toiletten hebt gezien. Hoe je een vervelende voedselvergiftiging kunt voorkomen? We delen een aantal tips.

Oorzaak van voedselvergiftiging

Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid bij het Voedingscentrum, vertelt aan Nu.nl dat het niet wassen van je handen een van de grootste fouten is in de keuken. 'Het is belangrijk om tussendoor je handen te wassen. Zo ook na een toiletbezoek of voordat je met koken begint,' zegt ze in het interview. Pas vooral ook op dat je niet dezelfde snijplank gebruikt voor het snijden van rauwe kip en je fruitsalade.

Houd je eten koel

Het verkeerd, of het niet koelen van etenswaren speelt hierbij ook een rol. 'Je neemt bijvoorbeeld een salade mee naar het park, waar het in de zon staat en warm wordt. Dan bereikt het eten temperaturen waar bacteriën dol op zijn en van gaan groeien. Daar word je vervolgens ziek van,' zegt Van der Vossen aan de nieuwssite.

Weet wat je eet

We raden het je uiteraard enorm aan om een kijkje te nemen op de lokale markt. Daar zie je immers de gekste groenten en fruit voorbijkomen die ons kikkerlandje niet heeft. Daarnaast kom je in aanraking met de cultuur van het land en zie je pas écht hoe de mensen op jouw vakantiebestemming leven. En hoe kun je de markt nu beter verlaten dan met een boodschappentas vol met vreemde goodies. Pas echter wel op met vlees en vis die soms wel uren in de zon gelegen kunnen hebben. Hier kun je, juist, voedselvergiftiging, van krijgen.

Bron: Nu.nl

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips