Zo kom je af van die stinklucht in de keuken

Met deze hoge temperaturen zit je hier namelijk niet op te wachten.

keuken schoonmaken
Claus ChristensenGetty Images

Met die hoge temperaturen krijgt de keuken het op de een of andere manier altijd voor elkaar om uit zichzelf te gaan stinken. En terwijl jij jezelf tegen een zweetlucht beschermt door met deodorant in de weer te gaan, werkt dat in de belangrijkste kamer des huizes wel anders. We delen vijf tips waarmee je de stinklucht uit de keuken verwijdert.

Gebruik overgebleven citroenen

Heb je vanavond risotto gemaakt met geroosterde citroenen, of heb je een tong gebakken in citroen-knoflookboter? Dan houd je zeker gebruikte citroenen over. In plaats van deze weg te gooien in de prullenbak, kun je ze ook gebruiken om van de vieze lucht in de keuken af te komen. Haal de schillen door de afvalbak heen nadat je de volle zak hebt weggegooid. Ruikt je prullenbak direct fris.

Koop een nieuw sponsje

In een spons kunnen bacteriën zich makkelijk nestelen, waardoor een sponsje een broedplaats wordt van bacteriën die je eigenlijk juíst niet wilt hebben in een voorwerp dat je gebruikt om iets mee schoon te maken. In plaats van te vervuilen, dat snap je. Een nieuwe spons aanschaffen is de oplossing.

Ruim echt álle kruimels op

Vond je het vroeger altijd overdreven dat je moeder doorhamerde over de kruimels die je op het aanrecht achterliet en de voedselresten in het putje van de gootsteen? Nou, dat was dus met een reden. Als het warm wordt, kunnen bacteriën zich sneller vermenigvuldigen en gaan zelfs de kleinste voedselrestjes enorm stinken. Hierdoor komen er ook minder (fruit)vliegen op je keuken af.

Gebruik houtskool

Houtskool neutraliseert van nature vieze geurtjes. Door een filter met houtskool aan je vuilnisbak te klikken, gaat deze minder stinken. Zo'n filter kun je kopen via deze link.

Ventileren, ventileren, ventileren

Ben je aan het koken en wil je niet dat deze etensgeur uren blijft hangen in huis? Zorg dan voor goede ventilatie. Dit kan door de afzuigkap aan te zetten, de ramen en deuren te openen of door ventilatoren neer te zetten.

Bron: The Kitchn

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips