Deze etenswaren zijn handig mee te nemen op een festivalweekend

Zodat je geen fortuin besteedt aan festival-eten of verhongert.

Picnic, Food, Recreation, Dish, Cuisine, Vegetarian food, Meal, Summer, Grass, Sunlight,
Getty Images

Iedereen die al eens een weekend op Lowlands, Pinkpop of een ander groot festival heeft gebivakkeerd, weet dat dit - buiten een goed weekend - twee dingen betekent: weinig slaap en bakken met geld besteden. Eten speelt een belangrijke rol in beide zaken, want het geeft je hernieuwde energie, maar kost ook een fortuin als je het op het festival haalt. Als je de volgende etenswaren meeneemt voor in je tent sla je twee vliegen in één klap.

Limonadesiroop

Met limonadesiroop neem je frisdrank mee, maar je hoef je hier niet tien flessen van mee te zeulen naar het campingterrein - of er veel muntjes aan uit te geven. Het is bovendien een goede afwisseling op water en geeft je dankzij de suikers net iets meer energie. Extra handig: die mini’s die sinds een tijdje te koop zijn, waarvan je eerder nooit had verwacht dat je ze nodig zou hebben.

Fruit

De kans is groot dat je op een festival niet echt bezig bent met gezond eten. Om te voorkomen dat je voor je vitaminefix naar een saladebar moet haasten, is je eigen fruitmand een aanrader. Let wel op welk fruit je daarin stopt; een framboos zal vervoeren en temperatuurverschillen niet overleven. Hard fruit als een appel daarentegen wel.

Vervangers voor brood

Omdat brood tijdens een festivalweekend nog weleens kurkdroog kan worden én moeilijk te smeren is, is een alternatief handig. Roggebrood en rijstwafels zijn goede opties, maar ook ontbijtkoek, eierkoeken of mueslirepen kunnen goed. Deze foods zijn rijk aan vezels en geven je langer een verzadigd gevoel, waardoor weer geld kunt besparen op het festivalterrein. Met een pot chocopasta of pindakaas zit je het hele weekend met goed besmeerde ‘broodjes’.

Festival eten van een camping-gasstel

Wie echt wil kokkerellen op de camping: veel festivals staan wegwerpbarbecues en camping-gasstellen toe. Dan kun je natuurlijk all out gaan: hotdogs, blikken soep, couscous, pasta, pannenkoekenmix en noodles zijn maar een paar van de ontelbare mogelijkheden. Het kost misschien wat meer tijd, maar goedkoper zul je niet eten.

Koffie

Voor veel mensen is koffie een must in de ochtend, of je nou op de camping staat of niet. Op festivals betekent dat helaas vaak lang in de rij staan voor veel te dure koffie. Ook hier is zelf maken dus weer de goedkoopste optie. Een gasstel is wel vereist, maar met oploskoffie heb je binnen de kortste keren een bakkie voor jezelf gezet. Echte koffiefanaten kunnen overwegen om een percolator mee te nemen.

Dextro

Deze kleine snoepjes kunnen je redding zijn tijdens een lang festivalweekend. Dankzij hun kleine formaat nemen ze weinig ruimte in in je bagage, maar krachtpatsers voor energie zijn het wel. Wellicht gaan ze zelfs de slapheid en misselijk die bij een kater komen kijken nog tegen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips