Met deze tips gaat de vaatwasser een stúk langer mee

En wordt je vaat brandschoon.

Shelf, Product, Major appliance, Room, Dishwasher, Furniture, Kitchen, Home appliance, Kitchen appliance, Shelving,
Getty Images

Omdat de vaatwasser dagelijks in contact staat met water en zeep verwachten sommige mensen dat het apparaat uit zichzelf schoon blijft. Helaas is dat niet zo. Sterker nog, je moet je vaatwasser regelmatig schoonmaken om te voorkomen dat je last krijgt van een vieze geur of zelfs een kapotte vaatwasser. Daarom leggen wij uit hoe je dat het beste doet.

Afwasmachine dagelijks schoonmaken

Het schoonmaken van een vaatwasser vraagt gelukkig niet om een complete wijziging van je agenda. Er is maar één stap die je het beste iedere dag kunt ondernemen. In de vaatwasser bevindt zich een filter.

Check dagelijks of deze niet verstopt zit met etensresten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het vieze water minder goed weg kan lopen, waardoor de vaat vies blijft. Door het filter dagelijks te checken en schoon te maken wanneer dat nodig is, kun je dit voorkomen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vaatwasser wekelijks reinigen

Gedurende de week vraagt de vaatwasser wel om iets meer aandacht. Draai de machine één keer per week op het warmste programma. Dit verwijdert resten van vet en vaatwasmiddel. Was vervolgens de rubbers van de vaatwasser deur met een vochtige doek. Deze worden vaak vergeten, maar kunnen juist de meeste etensresten bevatten.

Als laatste is het filter aan de beurt. Deze check je al dagelijks, maar als je hem deze week nog niet schoon hebt gemaakt, is het nu echt de tijd om dat te doen. Draai hem los, en maak hem schoon onder een lauwwarme kraan. Daarna kun je het filter weer terugplaatsen.

Maandelijkse grote schoonmaak

Eens in de maand is een grote schoonmaak belangrijk. Hiervoor zijn twee opties: je kunt een speciale machinereiniger kopen bij de supermarkt, óf je gebruikt een huisgemaakte reiniger. Deze is natuurlijk en bovendien goedkoper.

Giet hiervoor een scheut azijn in de bodem van de vaatwasser en snij een citroen in plakken. Leg deze vervolgens in de in de bestekbak. Zet de vaatwasser aan op de warmste stand, et voilà: je vaatwasser is weer spic en span.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips