Dit is het geheime ingrediënt voor superluchtige meringue

Bereid je voor op de beste citroen-meringuetaart ooit.

image
Getty Images

Eiwit en suiker zijn soms een onbetrouwbare combinatie, maar leiden samen tot de mooiste dingen: pavlova, citroen-meringuetaart… Bij die laatste is het kunst om een zo luchtig, maar ook stevig mogelijk schuim te krijgen - Italiaanse meringue genaamd. En laat de Italiaanse keuken nou vaker prima hand in hand gaan met overzeese gebruiken: het geheime ingrediënt voor extreem fluffy meringue is typisch Amerikaans.

Marshmallow Fluff

Jawel: The Kitchen tipt Marshmallow Fluff voor meringue. Deze crème met de textuur en smaak van marshmallows is heel bekend in Amerika en wordt overal voor gebruikt: op brood, in taarten en cakes en zelfs in milkshakes. En nu dus ook in meringue. Marshmallow Fluff mag dan nog niet zo bekend zijn in Nederland, het is gelukkig wel bij de supermarkt te koop. Een pot Vanille Marshmallow Fluff vind je bij Jumbo.

Meringue

Voor een stevige, luchtige meringue, maak je eerst een eiwit-suiker mengsel, zoals je normaal ook zou doen. Let wel op dat je minder suiker toevoegt dan normaal, want de Marshmallow Fluff bevat ook al een hoop suiker. Als je het eiwit-suiker mengsel klaar hebt staan, voeg je de crème toe. Deze mix kun je vervolgens gebruiken als topping voor iedere meringuetaart. In de oven vraagt het schuim overigens om iets meer aandacht: dankzij de marshmallow crème wordt hij sneller bruin.

Fluffernutter

Dat je niet elk weekend meringue maakt hoeft overigens niet te betekenen dat je nu met een pot Marshmallow Fluff blijft zitten. Je kan het namelijk gebruiken voor een typisch Amerikaans broodje. Men neme twee plakken wit brood, marshmallow crème en pindakaas. Besmeer de ene snee brood de marshmallow crème en de andere snee met pindakaas. Leg de twee helften op elkaar et voilà: de Fluffernutter is geboren. Dit broodje wordt extra lekker als je hem even als een tosti tussen de grill legt.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips