Hier scoor de je allergoedkoopste kookspullen op Koningsdag

Vergeet je cash niet en laat het afdingen beginnen.

Product, Still life photography, Still life, Shelf, Serveware, Tableware, Room, Furniture, Table, Photography,
Getty Images

Morgen is het Koningsdag en dat kan maar één ding betekenen: op naar de rommelmarkt. Heel Nederland trekt massaal door parken en wijken op zoek naar goedkope vintage kleding en retro meubilair. Maar dat is niet het enige wat je er vindt. De rommelmarkt is ook dé plek voor goedkope kookspullen. Wij geven je vier tips om goedkoop kookgerei te scoren.

#1 Kom op tijd

Belangrijk: kom op tijd. Dan is de kans het grootst dat je een aantal parels op de kop tikt. Bovendien ben je de grootste drukte voor en kun je op je gemak alle kraampjes bekijken. Een andere tip is om te zoeken naar spullen in hun originele verpakking. Vaak zijn die producten weinig of zelfs nog helemaal nooit gebruikt.

#2 Koop geen messen

Sommige kookspullen wil je liever niet tweedehands kopen. Messen zijn hier een goed voorbeeld van: met het blote oog kun je niet altijd zien of een mes nog wel goed scherp is, en je kunt moeilijk groenten gaan snijden op de rommelmarkt. Ook blenders kunnen hierdoor verraderlijk zijn. Als de messen in de blender bot zijn, heb je er nog weinig aan.

#3 Goed zoeken naar kookboeken

Gebruik je liever geen tweedehands kookspullen in je keuken? Dan zijn kookboeken altijd nog een veilige optie. Het kan wat tijd kosten, want je moet je waarschijnlijk door stapels stoffige romans en kinderboeken werken. Maar dat harde werk wordt beloond als je de rommelmarkt verlaat met een kookboek van je favoriete kok of een onbekende keuken.

#4 Ga naar de juiste rommelmarkt

Voor goedkope kookspullen hoeft je helemaal niet ver van huis: in de meeste dorpen en steden is wel een rommelmarkt te vinden. Helaas geen rommelmarkt georganiseerd? Dan zijn de grote steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam altijd het bezoeken waard. Hier zijn door de hele stad verschillende vrijmarkten georganiseerd. Let wel op wat voor rommelmarkt je bezoekt: sommige steden organiseren speciale kindervrijmarkten. De kans dat je hier kookspullen vindt is waarschijnlijk kleiner.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips