Voor wie geen melk mag: zuivelvrije kokosslagroom

Slagroom van kokosmelk biedt uitkomst voor mensen met een zuivelallergie én de room is ook nog eens een stuk gezonder dan reguliere slagroom.

kokosslagroom-maken-met-kokosmelk-recept
Maren CarusoGetty Images

Op zoek naar zuivelvrije slagroom, of gewoon een iets gezonder alternatief? Kokosslagroom biedt de uitkomst. We delen een simpel recept om het vanavond nog zelf te maken.

Zuivelvrije slagroom

Kokosmelk bevat geen zuivel. Het is gemaakt van het vruchtvlees, ofwel de kopra, van de kokosnoot. Door het vruchtvlees te raspen, in water te koken en het vervolgens door een zeef te persen creëer je de zogenaamde kokosmelk. Ook kun je kokosmelk in blik kopen. En die variant heb je nodig voor kokosslagroom.

Recept: zo maak je kokosslagroom

Als je een blik kokosmelk een nacht (minimaal 12 uur) in de koelkast laat staan, ontstaan er twee delen in het blik. Eén deel is waterig en het tweede deel is romig.

Voor de kokosslagroom heb je alleen het romige gedeelte nodig. Dit klop je op met een mixer totdat het stijf is. Zo simpel is het. Je kunt de kokosslagroom eventueel zoeten met ahornsiroop. Voeg eventueel wat vanille-extract toe.

Tip! Geef niet op als het je niet lukt om de kokosmelk stijf te kloppen. Het duurt iets langer dan gewone slagroom.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips