5 dingen die je beter niet kunt eten voor het uitgaan

Tenzij je de avond niet heelhuids wil afsluiten.

geen-goede-bodem-alcohol
Alexandra Ribeiro / EyeEmGetty Images

Avond in de kroeg voor de boeg? Deze gerechten zouden we dan in ieder geval niet eten van tevoren. Anders kan het zomaar zijn dat je het einde van de avond niet heelhuids haalt.

1. Zoute snacks

Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitgedroogd raakt. Begin je met het eten van zoute snacks als popcorn of chips dan ben je eigenlijk al bezig met de voorbereiding van het probleem. Ook van zout droogt je lichaam namelijk uit.

2. Salade

Alhoewel een groene salade heel gezond is, is het niet heel verstandig om dit te eten voor een avondje uit. Je kunt het een beetje vergelijken met uitgaan op een lege maag en dat is juist wat we willen vermijden bij het drinken van alcohol. Wat je wel kunt doen is je salade vullen met ingrediënten waar veel proteïne in zitten, zoals vlees, noten, bonen, mozzarella, eieren of vis.

3. Sushi

Even langs de all you can eat sushi en je zit zo vol dat je bijna zou denken dat het niet meer mis kan gaan met een avondje doorzakken. Maar niets is minder waar. Waarschijnlijk heb jij namelijk al je sushirolletjes doordrenkt met met sojasaus. Hierin zit zoveel zout dat je hetzelfde effect creëert als bij de zoute snacks. Zout staat voor uitdroging voor je lichaam en alcohol staat uitdroging voor je lichaam. Samen de ergste kater van je leven.

4. Friet

Een lekkere bak met vettige friet klinkt natuurlijk heerlijk voor een avond stappen. Helaas zorgt een laag vet in je maag gemixt met alcohol ervoor dat het waarschijnlijk later op de avond er weer uit komt.

5. Pittig eten

Krijg je al last van je maag na een Indische rijsttafel of een paar pittige kippenvleugels? Probeer dat dan eens te combineren met alcohol en het is één groot feest daarbinnen. Wij denken persoonlijk dat je het toch liever even wilt laten staan tot de volgende dag.

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips