Kun je een avocado invriezen?

Want wees eerlijk: hoe vaak gooi jij een bruine avocado weg?

Avocado invriezen
Westend61Getty Images

Het is een bekend verhaal: je koopt een avocado zo hard als een steen, waar je vervolgens geduldig op wacht tot-ie perfect rijp is. En voordat je het weet, is hij die grens voorbij, bruin en papperig. Kieskeurig ding.

Het is alsof enkel het lot bepaalt dat je een perfect rijpe, romige avocado in je handen belandt. Zou het niet fantatisch zijn als je een rijpe avocado kon stoppen op zijn hoogtepunt? Nu zeggen we je wat: het kan.

Kun je een avocado invriezen?

Het antwoord is: ja. Het verlengt de levensduur van de groene vrucht aanzienlijk. Door het hoge vetgehalte in de avocado, kan hij de kou goed aan. Maar er is een valkuil. Door je avocado in de vriezer te stoppen, zal de romige textuur wel iets veranderen - zoals bij vele etenswaren.

Bereid je ook voor op een lichte bruining of verkleuring, die onvermijdelijk is en te wijten is aan oxidatie. Maar laat je er vooral niet door tegenhouden. Je avocadosandwich zal er misschien minder flatteus uitzien, maar een bevroren avocado doet het prima in dips, spreads en smoothies.

Hoe vries je een avocado in?

Wil je een avocado invriezen, dan zijn de beste opties halveren of snijden. Was 'm, ontdoe 'm van de schil en sprenkel er wat citroensap overheen om verkleuring binnen de perken te houden.

De beste manier, als we onze Women's Health-collega's moeten geloven? Gepureerd. Prak ze met een vork, in een blender, of keukenmachine en voeg citroensap toe. Je kunt grote porties in één keer invriezen - hallo huisgemaakte guacamole -, of een ijsblokjesvorm gebruiken voor kleinere porties voor dingen die maar een beetje avocado nodig hebben.

Om verkleuring nog verder tegen te gaan - gehalveerd of gepureerd - plaats je je avocado in een vrieszakje. Druk daar zo veel mogelijk lucht uit en maak goed dicht. Je kunt een avocado ook in een bakje stoppen; bedek de bovenste laag dan alleen met een laag vetvrij papier om de lucht buiten te houden.

En de voedingsstoffen?

Avocado's zijn supersterren als het aankomt op voedingsstoffen. Rijk aan gezonde vetten, bomvol vezels en andere vitamines en mineralen. En invriezen doet daar helemaal niks aan.

Bovendien haal je een hoop meer voedingsstoffen uit een ingevroren avocado die je opeet, dan uit een normale die je weggooit. Hamsteren, dus.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips