Bruin fruit? 4 tips om het te voorkomen

Banaan, appel, peer of avocado, ze zijn er allemaal gevoelig voor: verkleuring.

bruin fruit voorkomen
Sasha BellGetty Images

Net als wanneer je zelf de buitenlucht in gaat, wordt je appel na een tijdje bruin - al heeft dat bij een appel een andere reden. Dat kleurtje staat jou wel, maar je appel wat minder. Geen nood: met deze trucs houd jij je fruit vers én ongebruind.

1. Citroensap

Citroen in huis? Mooi. De makkelijkste manier om te voorkomen dat je fruit snel bruin kleurt, is namelijk een badje van citroensap. De hoge zuurgraad van het sap vertraagt de verkleuring en zoals we van zuur gewend zijn, gaat het fruit dan een stuk langer mee.

2. Zout

Een tweede niet al te ingewikkelde tip is het gebruiken van zout. Net als zuur, zorgt natriumchloride ervoor dat het proces van oxidatie, zoals de verkleuring heet, een halt toe wordt geroepen. Je kunt het fruit bestrooien met wat zout, of ervoor kiezen om het fruit te laten weken in water met zout. Spoel de boel daarna nog wel even af, want niemand heeft zin om zout te happen.

3. Ginger ale

Durf je de vorige twee trucs toch niet aan omdat je bang bent dat het fruit verandert in een wel heel zure of zoute bite? Probeer dan een badje van ginger ale. Gegarandeerd dat de smaken van je fruit hetzelfde blijven.

4. Zuur fruit

Zuur werkt dus blijkbaar heel goed om verkleuring tegen te gaan. Was je van plan om een salade te maken? Los het dan direct op door je banaan, appel of peer met zuur fruit te mixen zoals sinaasappel, grapefruit of bessen. Zo heb je geen bruin fruit én een frisse salade.

Bron: FOOD NDTV

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips