Met deze tools maak je courgetti zónder spiraalsnijder

Beloofd: dit heeft elke Nederlander in z’n keukenla liggen.

courgetti-maken-zonder-spiraalsnijder
Getty Images

Weinig calorieën, nog minder koolhydraten en geen gluten: courgetti past binnen (bijna) elk dieet. En buiten dat-ie supergezond is, is de groene pastavervanger nog lekker ook. Klinkt fantastisch. Maar er een aparte tool voor in huis halen? Dacht het niet.

We begrijpen dat zo'n spirelli voor sommigen een brug te ver is. En wat blijkt: je hebt niet per se een spiraalsnijder nodig om courgetti te maken. 3 tips om het zonder te doen.

Dunschiller

Denk je dat een dunschiller alleen bedoeld is voor aardappelmes-amateurs? Dan heb je het mis. Met dank aan deze dunschiltool maak je je eigen courgetti in een handomdraai. Verdeel je courgette met een mes door de lengte in vieren en maak lange, dunne stroken met je schiller. Vind je de stroken te breed, verdeel de courgette dan in zessen. Binnen een paar minuten ligt je pan vol homemade slierten.

Rasp

Heb je heel de keukenla gehad, maar is je dunschiller nergens te vinden? Dan is een rasp je redder in nood. Wanneer je courgette aan de lange kant is, kun je hem voor deze methode het best door de helft snijden. Gedaan? Schaaf je courgette dan in de grootste gaten van je rasp. De korte strookjes die hierdoor ontstaan, lijken minder op het origineel, maar zijn zeker niet minder lekker.

Zien: heerlijk gerecht met courgette en tomaat

Mes

En ben jij een echte pro, dan zijn tools overbodig. Op een mes na dan. Met een beetje vaardigheid en geduld kun je courgetti ook gewoon zelf snijden. Dit doe je door simpelweg met je mes dunne stroken te maken. Laat hierbij de kern van de courgette achterwege. Het resultaat: relatief robuuste courgetti van eigen hand. Niet makkelijk, maar vast erg lekker.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips