8 Tips tegen winterdips

Hou nog even vol en trek jezelf uit de dip met deze tips.

Snowflake, Winter, Freezing, Water, Frost, Snow, Sky, Photography, Macro photography, Darkness,
soul-imagesGetty Images

Voldoende vitamine D

Vitamine D halen we voor het grootste deel uit zonlicht. Tijdens deze korte dagen zien we de zon helaas maar weinig, al helemaal als je overdag op kantoor zit. Zorg dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt door af en toe vette vis als zalm, haring of makreel te eten.

Eet minder suiker

Teveel suiker eten vertraagt je brein en bovendien kan de 'crash' na een suikerpiek je neerslachtig en depressief doen laten voelen.

Ontbijt goed

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een goed begin is het halve werk. Zorg voor een lekker en stevig ontbijt, zoals havermout met fruit of volkorentoast met eieren en de dag lacht je tegemoet.

Drink minder alcohol

Wakker worden met een kater is op zijn zachtst gezegd niet humeurverbeteraar nummer één, en bovendien snak je met een kater de hele dag naar eten dat niet bepaald rijmt met je goede voornemens.

Wanneer je thee met kaneel moet drinken bij kou >

Kleur op je bord

Het kwik tikt al weken eencijferige temperaturen aan, maar wie zegt dat je de zomer niet in huis kunt halen? Zomer op je bord is zomer in je bol! Kies voor warmgekleurde ingredienten, denk gele paprika, oranje pompoen en zoete aardappel, rode tomaten en dieproze bieten en garneer je kunstwerk met frisgroene koriander of peterselie. Want andijviestamppot verdient nou eenmaal geen schoonheidsprijs.

Probeer deze winterse salades >

Kook zomers

Goed, de barbecue in de woonkamer zetten is misschien een brug te ver, maar maak eens een spicy Mexicaanse tortilla, Spaanse rijst met chorizo en saffraan, Thaise mosselen of Griekse dolma's. Je waant je meteen weer in tropischer sferen.

Geniet van de kou

We weten dat het soms lastig is, maar als het buiten 25 graden is, geniet je toch een stuk minder van een beker warme chocolademelk of een stevig bord stamppot met rookworst en jus. Trek je warmste trui aan, zet een pan snert op het vuur en kruip op de bank met een deken en een grote beker thee. Echt, de winter is zo slecht nog niet.

Eet jezelf gelukkig

Er zijn ook een heleboel etenswaren die je humeur een boost kunnen geven, en niet alleen omdat ze zo lekker zijn. En geef toe, eten maakt altijd gelukkig.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips