4 foods waarvan je niet wist dat je ze kon invriezen

Iets te enthousiast bananenbrood gebakken? Invriezen die handel!

stapel fudgy brownies
Westend61Getty Images

Veel eten gaat ten onrechte de prullenbak in. Gebruik jij je vriezer wel optimaal? Je zou het niet denken, maar er is veel meer dat je kunt invriezen dan je zou denken. Ook de volgende etenswaren kun je prima invriezen, om er later nog van te profiteren.

En ja, onder andere je favoriete bananenbrood of brownies horen bij eten dat zo de diepvries in kan. Een paar tips én een handleiding vind je hieronder.

4x verrassend eten voor in de vriezer


Melk invriezen

Normaal gesproken wordt melk al snel zuur. Met invriezen is dat niet het geval: melk blijft dan voor langere tijd betrouwbaar om te drinken. Zorg er wel voor, voordat je een pak in de vriezer stopt, dat-ie niet te vol zit (door de kou kan de melk uitzetten!).

Ben je terug van vakantie? Laat de melk eerst twee dagen ontdooien in de koelkast en schudt een paar keer flink voordat je ‘m gaat drinken. Melk mag niet langer dan vier tot zes weken in de vriezer blijven liggen/staan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kaas invriezen

Laat de kaas in zijn originele verpakking, maar pak ‘m nog even extra strak in met huishoud- of aluminiumfolie. Wat betreft de houdbaarheid: zachte en smeerbare kazen blijven maar een maand goed in de vriezer, terwijl harde kazen het wel een half jaar volhouden.

Kun je bij thuiskomst niet wachten om weer een echte Hollandse bruine boterham met kaas te eten? Heb geduld. De kaas moet eerst een nachtje in de koelkast ontdooien, voordat -ie klaar is om verorberd te worden.

Verse kruiden invriezen

Door verse kruiden in te vriezen, zorg je ervoor dat ze hun smaak behouden. Maak de kruiden nat, dep ze vervolgens weer droog en leg ze verspreid op een met bakpapier bedekt dienblad. Dek af met huishoudfolie en plaats in de vriezer.

Zijn ze bevroren? Stop ze dan in een luchtdichte plastic zak en leg ze terug de vriezer in totdat je ze weer gaat gebruiken.

Koek en baksels invriezen

Dat je brood kan invriezen, dat wisten we natuurlijk allang. Maar ligt er nog een pak van je favoriete koekjes of zelfgebakken bananenbrood in de la? Moest je trakteren en heb je nog een stuk taart over? De vriezer is jouw beste vriend.

Ook andere baksels dan brood kunnen rechtstreeks de vriezer in. Je kunt ze het beste even in vershoudfolie wikkelen voordat je ze in de vriezer stopt. Koekjes houden het een maand vol, brownies zijn zelfs na drie maanden nog goed en deze kunnen op kamertemperatuur worden ontdooid.

Zelfgebakken muffins moeten daarentegen eerst goed afgekoeld zijn in de koelkast voordat ze de vriezer in mogen. Daar blijven ze twee maanden goed. In de magnetron kun je ze vervolgens laten ontdooien.

Bron: Insider

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips