4 foods waarvan je niet wist dat je ze kon invriezen

Iets te enthousiast inkopen gedaan? Invriezen die handel!

diepvries eten invriezen
Eddy Zecchinon / EyeEmGetty Images

Je zou het niet denken, maar ook deze dingen kunnen prima de diepvries in.

Melk

Normaal gesproken wordt melk al snel zuur. Met invriezen is dat niet het geval: melk blijft dan voor langere tijd betrouwbaar om te drinken. Zorg er wel voor, voordat je de kan in de vriezer stopt, dat-ie niet te vol zit (door de kou kan-ie gaan uitzetten!). Ben je terug van vakantie? Laat de melk eerst twee dagen ontdooien in de koelkast en schudt een paar keer flink voordat je ‘m gaat drinken. Melk mag niet langer dan vier tot zes weken in de vriezer blijven liggen/staan.

Kaas

Laat de kaas in zijn originele verpakking, maar pak ‘m nog even extra strak in met huishoud- of aluminiumfolie. Wat betreft de houdbaarheid: zachte en smeerbare kazen blijven maar een maand goed in de vriezer, terwijl harde kazen het wel een half jaar volhouden. Kun je bij thuiskomst niet wachten om weer een echte Hollandse bruine boterham met kaas te eten? Heb geduld. De kaas moet eerst een nachtje in de koelkast ontdooien, voordat-ie klaar is om verorberd te worden.

Kruiden

Door verse kruiden in te vriezen, zorg je ervoor dat ze hun smaak behouden. Maak de kruiden nat, dep ze vervolgens weer droog en leg ze verspreid op een met bakpapier bedekt dienblad. Dek af met huishoudfolie en plaats in de vriezer. Zijn ze bevroren? Stop ze dan in een luchtdichte plastic zak en leg ze terug de vriezer in totdat je ze weer gaat gebruiken.

Koek en baksels

Dat je brood kan invriezen, dat wisten we natuurlijk allang. Maar ligt er nog een pak van je favoriete koekjes al aangebroken in de la? Moest je trakteren en heb je nog een stuk taart over? De vriezer is jouw beste vriend. Ook andere baksels dan brood kunnen rechtstreeks de vriezer in. Je kunt ze het beste even in huishoudfolie wikkelen voordat je ze in de vriezer stopt. Koekjes houden het een maand vol, brownies zijn zelfs na drie maanden nog goed en deze kunnen op kamertemperatuur worden ontdooid. Zelfgebakken muffins moeten daarentegen eerst goed afgekoeld zijn in de koelkast voordat ze de vriezer in mogen. Daar blijven ze twee maanden goed. In de magnetron kun je ze vervolgens laten ontdooien.

Bron: Insider

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips