Koekjesdeeg te droog? Zo los je het op

Voor als je beslag lijkt op de inhoud van een zandbak.

koekjesdeeg-deeg-kruimelig-droog-tips
RichardMandsPhotographyGetty Images

Heb jij het begrip zandkoekjes iets te letterlijk genomen en lijkt je deeg op een stukje Sahara? Geen reden voor paniek. Met wat simpele aanpassingen verandert je berg zand zo in één stevige deegbal. Lees, huiver en kalmeer. Het komt goed.

Gebruik je handen

Probeer, voordat je naar andere hulpmiddelen grijpt, het deeg te kneden met je handen. Door je lichaamswarmte smelt de boter en wordt de boel automatisch minder hard. Werkt dat niet? Dan wordt het tijd om je recept ‘n tikkie aan te passen.

Vloeistof

Wanneer je beslag droog blijft, is er waarschijnlijk iets mis met de verhouding van de ingrediënten. Dit los je makkelijk op door simpelweg iets toe te voegen. Met wat vloeistof of een kleine hoeveelheid zachte boter is je deeg binnen no time weer flexibel.

Artikel gaat verder onder de video.

Deze koekjes maak je met maar 3 ingrediënten

Het ingrediënt dat je toevoegt, hangt af van het recept dat je gebruikt. Zit er al melk in je koekjesdeeg, dan voeg je dat nu weer toe. Één theelepel kan al een groot verschil maken. Let op dat je niet te veel gebruikt. Anders druppelen je koekjes zo van de bakplaat.

Meng niet té goed

Mix de vloeistof door het droge koekjesdeeg. Wees echter voorzichtig en meng niet meer dan noodzakelijk is voor het deeg om de vloeistof op te nemen. Je deeg te veel mengen kan een andere oorzaak zijn van harde, droge en kruimelige koekjes.

En dat wilde je nou net voorkomen, dus kijk daar mee uit. Als je deeg nog steeds te droog is, voeg je nog een halve theelepel toe. Herhaal deze stappen tot je koekjesdeeg de perfecte consistentie heeft. Succes, koekenbakker!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips