De gouden tip voor het snijden van gladde en glibberige etenswaren

Kaas, vis of vlees: dit is hoe de professionals het doen.

FISH TONIGHT
Getty Images

Glijdt de kaas uit je handen en glipt de vis uit vingers, dan kan dat nogal frustrerend zijn. Om te voorkomen dat de bacon aan het plafond hangt en jij de afhaalchinees belt, hebben we de gouden tip. Dit is hoe de pro’s dealen met het snijden van ingewikkelde objecten.

Nog een tip: je gebruikt je rasp dus al die tijd verkeerd >

Vriezer

Wanneer je kookt met een glad ingrediënt zoals kaas, rauw vlees of vis, leg dit dan voor het koken kort in de vriezer. Het hoeft niet te bevriezen dus tien minuten is ruim voldoende. Hierdoor worden etenswaren steviger en kun je ze makkelijk snijden, zonder dat de handel over het aanrecht glibbert. Dat is nog veiliger ook.

Fijn gesneden

Wil je iets zo fijn snijden als carpaccio? Verpak je vlees dan strak in vershoudfolie en leg het ongeveer twee uur in de vriezer tot het stijf aanvoelt. Gebruik een scherp mes en je zult merken: snijden was nog nooit zo makkelijk.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips