Met deze truc ontkalk je een waterkoker zónder vieze nasmaak

Weg met chemische troep of zure azijn, deze ontkalker is een natuurlijk wondermiddel.

ontkalken waterkoker
Getty Images

Ja hoor: bij het inschenken van een kop thee drijven er van die kalkschilfers mee. Niet zo lekker. Dus hoog tijd om de waterkoker maar eens te ontkalken. Heb je geen zin in chemische ontkalkers of een penetrante azijngeur in je huis? Geen probleem. Deze ‘ontkalker’ is niet alleen honderd procent natuurlijk en niet zo duur, hij ruikt ook nog eens lekker fris.

Citroenen

Voor een kalkvrije waterkoker gebruik je dus gewoon citroen. Citroensap om precies te zijn. Voor één ontkalk-klus gebruik je het sap van twee citroenen. Heb je geen citroenen in huis? Geeft niets. Citroensap uit een flesje werkt natuurlijk ook. En anders wordt het een kleine sprint naar de buurtsuper.

Ontkalken

Hoe je 't doet? Pers allereerst het sap van twee citroenen en verwijder de pitjes. Schenk dit zure sap vervolgens in de waterkoker. Vul de rest van de waterkoker met water en zet hem aan. Wanneer hij klaar is met koken, kun je het citroenmengsel gewoon door de gootsteen spoelen. Het eindresultaat stelt niet teleur: een frisse koker zonder kalk.

Naspoelen

Hou je niet zo van thee met een vleugje citroen? Dan moet je de waterkoker nog even goed naspoelen. Kook hiervoor twee keer een volle kan met water. De inhoud kun je, ook nu weer, gewoon wegspoelen door je gootsteen.

Je kunt het overgebleven citroenwater natuurlijk ook gebruiken voor frisse gekookte aardappels of soep met citrussmaak. Om je maar wat ideeën te geven, hè?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips