Voor op de verlanglijst: het Noah servies van MADE.com

Al willen we ‘t eigenlijk nu al hebben zodat ’t mooi direct op tafel kan.

servies made.com
Getty Images

Dit is er zo een die je niet achter gesloten deurtjes wilt bewaren. En het Noah-servies heeft ook nog een mooi verhaal. Sinter, Sinterklaasje..?

Noah-servies

Al het servies uit de Noah-collectie wordt gemaakt in twee fabrieken in Portugal. Het aardewerk wordt gegoten in handgemaakte mallen, waarna ze met de hand beschilderd en geglazuurd worden. De borden worden stuk voor stuk iets uitgerekt, waardoor ze in vorm verschillen. Het grootste risico is de oven: bij elk stuk is het de vraag hoe het eruit komt. Gebroken, verkleurd, of assymetrisch doch perfect.

Portugal

Uniek in vorm dus, maar ook met uniek verhaal. De fabrieken waar het servies vandaan komt zijn twee Portugese familiebedrijven. Beide startten in Alcobaça, waar het aardewerk al sinds jaar en dag een traditie is die vanuit de monniken werd doorgegeven.

Koele kleuren

Het Noah-servies komt in drie koele kleurencombinaties die op elke keukentafel kunnen verschijnen. Veilig grijs met blauw, gedurfder grijs-roze-groen of grijs met geel als uitspatting. En bang voor een mismatch hoef je niet te zijn; het servies beslaat de hele tafel. Er zijn namelijk borden, kommen, kopjes en zelfs een serveer- en dipset ideaal voor de borrel. De Noah-collectie bestel je online op MADE.com of in de MADE.COM showroom, te Rokin 75 Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips