Dit wil je proberen: Zuid-Amerikaanse arepas

Het ideale comfort food.

arepa foodtrend
Getty Images

Arepa is een typisch gerecht uit Zuid-Amerika. Zowel in de Colombiaanse als de Venezolaanse keuken niet te missen. Wie de uitvinder is van de Arepa, daar zijn de landen het nooit over eens geworden. Allebei eigenen ze zichzelf de titel van uitvinder toe. Verder worden arepas ook gegeten in Panama, Ecuador, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Trinidad en Tobago en de Canarische Eilanden.

Wat is arepa?

Eigenlijk is het een soort rond broodje dat bij een goede bereiding zacht van binnen en krokant van buiten hoort te zijn. Een plat, rond broodje gemaakt van wit, voorgekookt maïsmeel, water en zout. De mix van ingrediënten wordt, gemengd en wel, tot een pasteitje gevormd. Vervolgens wordt het gegrild, gebakken, opengesneden en gevuld met verschillende ingrediënten.

Colombiaanse vs. Venezolaanse Arepa

In Venezuela zouden ze hun arepas dikker maken dan in Colombia. Het verschil zit ‘m er vooral in dat die Venezolaanse door de dikte makkelijker doormidden gesneden kunnen worden, wat bij deze units dan ook gedaan wordt. Op die manier kun je ze vullen. Bij de Colombiaanse zit dat anders. Die zijn een stukje dunner, waardoor de platte broodjes hier meestal niet worden open gesneden, maar in ongesneden vorm worden voorzien van een stevige topping.

Hoe eet je arepas?

De maïsbroodjes worden in de Zuid-Amerikaanse landen ongeveer bij elke maaltijd gegeten. Waarmee je de arepas vult is ontzettend te vergelijken met de vulling van taco’s, die je eveneens kunt beleggen met een hele keur aan mogelijkheden. Denk aan pulled pork, gegrilde kip en bonenprutjes. Maar vooral: wat er voorhanden is en wat lekker is.

Naast de naturel variant die belegd wordt, bestaat er ook een zoete variant, die je als ontbijt kunt eten. Hoewel de naturel versie ook als ontbijt gegeten wordt, op smaak gebracht met kaas en boter. Er bestaan ook gekruide varianten, die je als bijgerecht serveert.

Waar eet je arepas?

Nu we je behoorlijk lekker gemaakt hebben, mogen we het natuurlijk niet voor onszelf houden waar je arepas kunt eten. Als er hip is, ben je in Amsterdam immer aan het juiste adres. Zo ook met de arepas. Bij Arepa Shop Amsterdam bestel je ze om thuis te laten bezorgen. Al zijn er in andere steden genoeg Latijn-Amerikaanse zaken die arepas serveerden voordat ze hip waren. Doe je voordeel met deze informatie.

Bronnen: Arepa Shop Amsterdam, Parool, Antilliaanse Keuken

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips