De roze Ruby chocolade is in Nederland

En wij hebben 'm als een van de eersten op!

roze ruby chocolade
Archief Elle Eten

In rep en roer waren we, toen we vorig jaar vernamen dat er een nieuwe roze chocoladesoort was ontdekt. Dat we na het roepen dat we wel eerste proefpersonen wilden zijn dat ook daadwerkelijk zouden worden, hadden we niet helemaal verwacht. En dat we zó snel na de aankondiging dat-ie in Azië in KitKat-vorm in de winkel zou komen, dat proeven al zou gebeuren, al helemaal niet. Want ja, we hebben geproefd.

De nieuwe Van Soest

Met bubbels en uiteraard chocolade werd gisterenavond de heropening van Van Soest in het pand een paar deuren verderop gevierd. De signature producten van de chocolatier werden meeverhuisd naar het Frederiksplein en aangevuld met exclusief spul. In ons geval vierden we de opening dan ook met bubbels en roze chocolade, want de secret stash Callebaut Ruby RB1 chocolade van onze vrienden, die hebben wij een paar grammetjes lichter mogen maken.

Exclusief spul

Tijdens de wereldpremière van Callebaut Ruby RB1 werd al bewezen wat voor mooie combinaties er mogelijk zijn met de chocolade. Toonaangevende chefs, chocolatiers, patissiers en mixologisten gingen aan de haal met Ruby en creëerden er de gekste dingen mee. Zo verraste Sergio Herman onder meer met een combinatie met foie gras. Wij zien ‘m echter liever wat minder exotisch en kijken uit naar de combinaties met yoghurt, kokos en karamel.

Het Oordeel

En de smaak van Ruby zelf dan? Voor nu heeft maar één van ons geproefd, maandag gooien we de chocolade voor de hongerige redactieleeuwen. Maar de gelukkige proefpersoon kan je geruststellen, je jaloezie is gegrond. De chocolade is fruitig, een tikkeltje zuur en doet een beetje denken aan een perfect wit chocolaatje met bosvruchten en yoghurt er doorheen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips