Alles wat je moet weten over het bewaren van kip

Omdat we allemaal wel eens te enthousiast inslaan tijdens het boodschappen doen.

kip bewaren
Getty Images

We vinden het heerlijk en kunnen er wel honderd recepten mee verzinnen: kip. Maar hoe lang kan je dit stukje vlees nou eigenlijk bewaren? En waaraan kun je zien of je bewaarde stuk nog goed is? Een aantal handige tips en trucs.

Houdbaarheid

Rauwe kip kun je één tot twee dagen bewaren in de koelkast. Dit is ongeacht of het gaat om een geheel stuk, een borst, dij, drumsticks, vleugels of wat dan ook. Ben je er niet zeker van dat je je kippetje binnen deze twee dagen opeet? Vries hem dan in. Dan kun je hem stukken langer bewaren. Tot wel negen maanden namelijk.

Bereid je je kip op tijd maar vraag je je toch af of deze nog wel goed is? Aan de hand van deze drie tips kom je erachter.

1. Let op de kleur

Verse kip is lichtroze van kleur. Naarmate kip ouder wordt verandert deze kleur een beetje richting grijs. Dus is je kip grijs van kleur? Weg ermee.

2. Ruik eraan

Aan kip ruiken is niet je favoriete bezigheid. Dat snappen wij. Maar als je twijfelt aan de houdbaarheid van je stukje vlees raden wij je aan dit toch even te doen. Als de kip geurloos is, is deze nog goed. Wanneer je wel iets ruikt is het beter om je kip niet meer te eten.

3. Voel een beetje

Ja. Ook vragen we je om even aan je kip te voelen. Als je kip te glibberig is om vast te houden dan kun je hem beter weggooien. Gaat dit nog wel? Dan eet je ‘m lekker op.

Zo, bij deze. Geen twijfel meer mogelijk.

Bron: The kitchn en Tasting Table

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips