4 Tips voor de perfecte avocado

De avocado is onze held.

tips avocado
Getty Images

1. Betasten

Om te beginnen betasten wij de avocado. Met liefdevolle kneepjes proberen we erachter te komen wat er achter zijn donkergroene vel huist. Als hij zacht (maar niet te zacht) aanvoelt, is hij meestal perfect.

2. Heldere holte

Wil je er echt zeker van zijn dat je een juist exemplaar te pakken hebt, hoef je alleen het pitje, dat op de bovenkant van de avocado zit, te verwijderen. Is de holte helder, is je avocado goed. Als ‘ie bruin is… kun je altijd nog een avocadosmoothie maken.

3. Avocadohelft

Om te voorkomen dat een overgebleven avocadohelft langzaam afsterft, kun je hem besprenkelen met wat citroen- of limoensap. Luchtdicht verpakken, bijvoorbeeld met plasticfolie, is ook een pré. Hup in de koelkast ermee, en het bruiningsproces voltrekt zich al een stuk langzamer. Je moet hem alleen niet vergeten.

4. Klaar voor de start?

Wil je dat je avocado asap van knoerthard naar boterzacht gaat? Stop hem dan samen met wat bananen in een zak. Dankzij het ethyleengas dat de banaan afgeeft, is de avocado sneller klaar voor gebruik.

P.S.

Een avocado bevat weinig zetmeel of suiker, maar wel veel enkelvoudig onverzadigde vetten. Het ideale low-carb fruit dus.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips