De geheime truc voor het perfecte pastanestje

Dit is pasta plating als een pro, voor dummies.

whole spahgetti with dried tomatoes and green beans sauce restaurant dish
riccardo bianchi2Getty Images

Spaghetti bereiden is zo gepiept, die slierten netjes opdienen is een ander verhaal. Ziet je bord spaghetti eruit als een warboel in plaats van een vredig vogelnest? Gebruik dan deze supersimpele tip. Zo plate je spaghetti als de pro’s.

En zo bereid je de allerlekkerste spruitjes >

De saus

De eerste stap naar een mooi pastanest is essentieel voor het oog én de smaak. Hoewel we vaak de neiging hebben om een lepel saus op de pasta te kwakken, is dat eigenlijk niet de bedoeling. De boel hoort door elkaar. Wanneer de spaghetti bijna al dente is, meng je hem door de saus en laat je dit geheel een paar minuten sudderen. Hierdoor absorbeert de pasta de smaak van de saus en kun je hem makkelijker opdienen.

Opdienen

Is je pan pasta beetgaar, dan is het tijd om op te serveren. Neem een opscheplepel in je ene hand een vleesvork met twee tanden in de andere. Een gewone vork mag ook, maar hierdoor worden je porties kleiner. Met de vork schep je de gewenste hoeveelheid pasta uit de pan en in de opscheplepel. Vervolgens prik je de vork te midden van de pasta en is het een kwestie van klassiek rondjes draaien. Gewoon, zoals je ook doet als je de pasta eet. Wanneer de slierten volledig om de vork zijn gewikkeld, breng je de opscheplepel naar je bord en laat je het nestje rustig van je vork afglijden.

Meer trucs? Zo verwijder je sterke geuren uit tupperware >

Spaghetti op z’n best

Voeg voor een nog spectaculairdere opmaak wat garnering toe. Besprenkel je kunstwerk met geraspte parmezaan en decoreer met verse kruiden. Of het smaakt, dat is aan jou. Het ziet er in ieder geval fantastisch uit en daarmee pasta.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips