Keiharde avocado? Zó maak je hem rijp

Een van onze grootste foodfrustraties: avocado's waar je iemands schedel mee in kunt slaan.

keiharde avocado
Getty Images

Onrijpe avocado's zijn een dagelijkse frustratie van velen. Voorál als er 'eetrijp' op de verpakking staat en je er het dubbele voor hebt betaald. Goed nieuws: die tijden zijn voorbij. Met deze simpele, goedkope truc zorg je dat je avocado's in een nacht transformeren van keihard tot boterzacht.

Avocado sneller rijpen

Men neme een onrijpe avocado, een appel of banaan en een papieren zak. Stop de avocado samen met het fruit in de papieren zak, sluit de zak goed af en leg hem een nacht weg. Door het ethyleengas dat wordt uitgescheiden door het fruit, rijpt de avocado sneller. De volgende ochtend is je avocado zacht genoeg voor op toast.

Artikel gaat verder onder de video.

Kijken: deze avocado chips zijn je volgende verslaving


Tips voor overrijpe avocado's

Een beetje overdreven met de truc en zit je ineens opgescheept met een zak rijpe avocado's? Ook daar hebben we een oplossing voor. Op deze manier kun je de groene vrucht eindeloos bewaren. En zoek je nog inspiratie om ze te gebruiken? Daar hebben we genoeg ideeën voor: een rijtje recepten met avocado.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips