Dit is het geheime ingrediënt voor een vegan mayonaise

Wat?! The Kitchn heeft een mayo uitgevonden zonder eieren, maar met dezelfde smeuïgheid als de gewone variant.

directly above shot of food in jar on table
Manuela Bonci / EyeEmGetty Images

Als veganist word je heel creatief in het maken van veganistische vervangers voor je lievelingsgerechten. En met sauzen als mayonaise is dat niet anders. Gelukkig spelen ook bedrijven daar op in, en komen ze met een makkelijk veganistisch recept voor een mayonaise. Het geheime ingrediënt is? Tofu! Maar niet zomaar tofu….

Vegan mayonaise van tofu

The Kitchn gebruikt silken tofu, in de volksmond 'zijden tofu'. Je kunt het kopen bij de (Aziatische) toko. In zijden tofu zit meer water en daardoor is deze tofu lichter van smaak. Een prima alternatief wanneer je niet zo dol bent op de sojabonensmaak van normale tofu.

Met behulp van zijden tofu maak je dus een lekkere vegan mayonaise. Is weer eens wat anders dan de Zaanse mayonaise die we gewend zijn. Ook handig: je kunt het naast mayo, ook gebruiken voor het maken van room of sauzen. Zelf de vegan mayonaise maken? Ga naar TheKitchn voor het recept.

Bekijk ook: deze vegan mac & cheese is overheerlijk

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips